Judo Grand Prix: Tessie Savelkouls maakte succesvolle rentree Nieuws
Nieuws

Judo Grand Prix: Tessie Savelkouls maakte succesvolle rentree

Judo Grand Prix: Tessie Savelkouls maakte succesvolle rentree
Judo Grand Prix: Tessie Savelkouls maakte succesvolle rentree

Tessie Savelkouls maakte succesvolle rentree bij Judo Grand Prix Zwaargewicht judoka Tessie Savelkouls lijkt weer terug te zijn op niveau.

De Brabantse kwam dit weekend terug met zilver bij de Grand Prix van Marrakech. Na een afwezigheid van een klein half jaar voor diverse blessure kwam Savelkouls op de laatste dag van de Grand Prix goed terug bij haar rentree. In de finale was de Turkse Kayra Sayit met waza-ari te sterk.

Savelkouls was de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde was ze te sterk voor Melissa Mojica (PUR) die drie straffen ontving. Vervolgens wist Savelkouls haar partijen tegen Sandra Jablonskyte (LTU) en Nihel Rouhou Cheikh (TUN) op ippon te winnen en verzekerde daarmee haar plek in de finale.

Opbouwen

Savelkouls had een tijd nodig om haar geduld te beproeven, gepokt en gemazeld door blessure wilde ze vooral niet te snel beginnen en kon ze sinds januari weer beginnen met trainen.

Haar zilveren medaille geeft dan ook weer het vertrouwen om door te pakken naar het volgende evenement. Naast het WK in Augustus zijn de European Games in Minsk in Juni belangrijk.

Kim Polling

Op zaterdag maakte ook Kim Polling haar rentree waarover ze best tevreden was, al verloor ze haar tweede wedstrijd en was de wedstrijddag gedaan voor de viervoudig Europees kampioen die weer wedstrijdritme op zal moeten doen.
Brons voor Van den Berg
In de klasse tot 63kg behaalde Geke van den Berg het brons. Na twee gewonnen duels verloor Van den Berg van de latere winnaar Andreja Leski (SLO). Maar kwam ze terug in de herkansingen met twee zeges op twee Franse judoka’s.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws