Judo Grand Prix Boedapest: NL team onverrichter zake naar huis Nieuws
Nieuws

Judo Grand Prix Boedapest: NL team onverrichter zake naar huis

Judo Grand Prix Boedapest: NL team onverrichter zake naar huis
Judo Grand Prix Boedapest: NL team onverrichter zake naar huis

Op de tweede dag van de Grand Prix in Boedapest zijn de Nederlandse judoka's in de voorronden uitgeschakeld.

De als tweede geplaatste Frank de Wit (-81 kg) begon, nadat hij de eerste ronde was vrijgeloot, tegen Denis Kalinin. Met waza-ari was hij te sterk voor de Rus. In de derde ronde moest de Nederlander buigen voor Attila Ungvari. De judoka uit Hongarije scoorde waza-ari en dat was voldoende voor winst.

In dezelfde categorie had Jim Heijman ook de eerste ronde een bye. In de tweede ronde was Heijman na veertig seconden Arso Milic uit Montenegro de baas. Tegen Joao Maceco ging het vervolgens mis. De Braziliaan scoorde vroegtijdig ippon.

Te sterke tegenstanders

Ook Hilde Jager kwam vandaag in actie. Tot 70 kilogram won de Nederlandse haar eerste wedstrijd op straffen van Onix Cortes Aldama uit Cuba. Daarna trof ze de als vierde geplaatste Kelita Zupancic. De Canadese won de wedstrijd in de golden score met waza-ari.

In de categorie onder 63 kilogram betraden Geke van den Berg en Larissa van Krevel de tatami. Van den Berg stond haar eerste partij tegenover Cristina Cabana Perez uit Spanje, die met waza-ari te sterk bleek. Van Krevel debuteerde in de IJF World Tour tegen Karolina Talach uit Polen, maar ging binnen een halve minuut op ippon onderuit.

Bron: JBN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws