Judo: Belgische Olympische medaillewinnaar zwaar geblesseerd Nieuws
Nieuws

Judo: Belgische Olympische medaillewinnaar zwaar geblesseerd

Judo: Belgische Olympische medaillewinnaar zwaar geblesseerd
Judo: Belgische Olympische medaillewinnaar zwaar geblesseerd

Foute boel voor de Belgische Winnaar van het Olympisch brons in het judo, Dirk van Tichelt.

Bij de laatste training van het internationale trainingskamp in het Oostenrijkse Mittersill raakte van Tichelt flink geblesseerd met een gescheurde voorste kruisband.

Voor van Tichelt betekent het een lang herstal na zijn geplande operatie op 7 februari in Antwerpen.

Icoon

Het Belgische judo icoon won Olympisch brons in Rio tot 73kg en WK brons in 2009 in Rotterdam. In 2008 werd hij Europees kampioen maar om Tokyo te halen voor de 34-jarige Belg wordt een lastig verhaal.

Naar verluidt duurt het herstel tot September en dan is net na het WK in Tokyo, het test event voor de Olympische Spelen in the home of judo, Japan.

Vrouwen meer kans

De Olympische kwalificatie is voor mannen veel moelijker geworden omdat de IJF vrouwen nu gelijke kansen geeft als mannen. Een terecht principe maar de concurrentie is veel zwaarder bij de heren en als je niet de kans krijgt door welke gebeurtenis dan ook, wordt de spoeling wel dunner om kwalificatie op te eisen.

En dat gaat nu wel een hele lastige klus worden in deze competitieve gewichtsklasse. Het lijkt een te vroeg einde te worden voor de Beer van Brecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws