Judo als je blind of slechtziend bent? Natuurlijk kan dat! Nieuws
Nieuws

Judo als je blind of slechtziend bent? Natuurlijk kan dat!

Judo als je blind of slechtziend bent? Natuurlijk kan dat!
Judo als je blind of slechtziend bent? Natuurlijk kan dat!

Dat iemand blind of slechtziend is betekent niet dat deze een sport moeten laten liggen.

Zo ook judo welke ook nog eens Paralympische Sport is. Uniek Sporten meldt dat de sport populair is onder blinden en slechtzienden. Sterker nog maandelijks komen in Apeldoorn uit het hele land blinde en slechtziende judoka’s die de ambitie hebben eens te schitteren op de Spelen.

De judoka's worden getraind door Daniëlle Gommers zij zegt: “Ik zie ze door judo echt meer zelfvertrouwen krijgen.” Trainer Marco Borst is de initiatiefnemer om in Apeldoorn blinde en slechtziende judoka’s meer trainingen aan te bieden. Borst is trainer bij judoclub Sakura.

Judo is voor iedereen

Daarnaast werkt Borst ook Visio Op ’t Loo Erf, waar mensen met een visuele beperking behandeld worden. Judo met een visuele beperking is eigenlijk niet heel veel anders dan gewoon judo, legt Gommers uit. “Wat vooral heel anders is: als je begint dan heb je elkaar eerst vast, want anders weet je niet waar je tegenstander is.

Heb jij een visuele beperking of ken je iemand die ook graag met judo wil beginnen? Kijk dan op de website van V.I. Foundation of op facebook voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook in de Sportzoeker naar een judoclub in de buurt zoeken, of klik hier voor meer info.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws