Jongen (7) sterft na extreme Judo training: Coach had geen licentie Judo Nieuws
Judo Nieuws

Jongen (7) sterft na extreme Judo training: Coach had geen licentie

Jongen (7) sterft na extreme Judo training: Coach had geen licentie

Een 7-jarige jongen is overleden aan de gevolgen van een extreme judoles in Taiwan. De jonge judoka werd tijdens de judotraining 27 keer tegen de grond gegooid. Het blijkt dat de leraar (60) geen licentie had om les te geven.

In april had de jongen een ernstige hersenbloeding opgelopen na een judoles waarbij zowel zijn klasgenoot als zijn coach hun worpen op hem oefenden. De jongen, die niet is geïdentificeerd, raakte later in coma en kreeg een levens ondersteunende behandeling.

Levensgevaar

Zijn ouders besloten de beademing na bijna 70 dagen te beëindigen, volgens berichten in de lokale media. Volgens de lokale nieuwssite de Taipei Times is de coach van de jongen, die achter in de zestig is aangeklaagd voor fysiek geweld.

De coach, alleen geïdentificeerd door zijn achternaam Ho, werd eerder deze maand op borgtocht vrijgelaten.
Na het overlijden van het slachtoffer zullen de aanklagers zijn aanklacht echter wijzigen in die van "dodelijk letsel veroorzakend", aldus nieuwssite Taiwan News.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws