Home / Nieuws / Judo Nieuws / HOGE EER: 9e dan Judo uitgereikt aan Jan Snijders

HOGE EER: 9e dan Judo uitgereikt aan Jan Snijders

Foto: Hans van Essen (Judo Inside)

Eerder vandaag heeft Jan Snijders als vijfde Nederlander ooit de 9e dan uitgereikt gekregen.

Tijdens het internationale judotoernooi Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven ontving de internationale IJF-scheidsrechter de bijzondere promotie uit handen van JBN voorzitter Felix Thieme, voormalig voorzitter Jos Hell en 9e danhouder Chris de Korte. De 76-jarige Snijders voelde zich vereerd.

“Ik had dit niet verwacht. Ik vind het een grote eer om dit in mijn eigen district door de voorzitter van de judobond te ontvangen.” Thieme zei eerder: “Een judoka als Jan, die het judo mondiaal verder heeft gebracht, verdient minimaal een 9e dan. Ik ben meer dan trots en onder de indruk.”

Hoge eer

Snijders is jarenlang actief als Head Referee Director van de internationale scheidsrechterscommissie. Hij heeft een eigen judoschool waar hij zelf ook nog actief is als leraar. Daarnaast beoefende de Nederlander in het verleden zeer actief het wedstrijdjudo, waarbij hij onder andere Europees- en achtvoudig Nederlands kampioen werd.

Eerder ontvingen Chris de Korte, Tonny Wagenaar, Jan van der Horst (†) en Gé Koning (†) deze graduatie. Daarnaast waren twee Nederlanders in de judo-historie in het bezit van de 10e dan: Anton Geesink (†) en Jaap Nauwelaerts de Agé (†).

Bekijk ook

Judobond introduceert lidmaatschap speciaal voor kleuters

Een goede basis voor zelfverzekerdheid is Judo

Jonge Judoka sleept dikke prijs in de wacht voor zijn team

Naast een mooie opbrengst voor de club, kunnen lotenverkopers door deelname aan de Grote Clubactie zelf ook leuke prijzen winnen.

Judoka Kim Polling pakt 4e Masters titel in China

Kim Polling lijkt helemaal terug te zijn met haar winst op de Masters in China. ...