HOGE EER: 9e dan Judo uitgereikt aan Jan Snijders – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / HOGE EER: 9e dan Judo uitgereikt aan Jan Snijders

HOGE EER: 9e dan Judo uitgereikt aan Jan Snijders

Foto: Hans van Essen (Judo Inside)

Eerder vandaag heeft Jan Snijders als vijfde Nederlander ooit de 9e dan uitgereikt gekregen.

Tijdens het internationale judotoernooi Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven ontving de internationale IJF-scheidsrechter de bijzondere promotie uit handen van JBN voorzitter Felix Thieme, voormalig voorzitter Jos Hell en 9e danhouder Chris de Korte. De 76-jarige Snijders voelde zich vereerd.

“Ik had dit niet verwacht. Ik vind het een grote eer om dit in mijn eigen district door de voorzitter van de judobond te ontvangen.” Thieme zei eerder: “Een judoka als Jan, die het judo mondiaal verder heeft gebracht, verdient minimaal een 9e dan. Ik ben meer dan trots en onder de indruk.”

Hoge eer

Snijders is jarenlang actief als Head Referee Director van de internationale scheidsrechterscommissie. Hij heeft een eigen judoschool waar hij zelf ook nog actief is als leraar. Daarnaast beoefende de Nederlander in het verleden zeer actief het wedstrijdjudo, waarbij hij onder andere Europees- en achtvoudig Nederlands kampioen werd.

Eerder ontvingen Chris de Korte, Tonny Wagenaar, Jan van der Horst (†) en Gé Koning (†) deze graduatie. Daarnaast waren twee Nederlanders in de judo-historie in het bezit van de 10e dan: Anton Geesink (†) en Jaap Nauwelaerts de Agé (†).

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page