Home / Nieuws / Judo Nieuws / Historisch dieptepunt bij Grand Slam Slam Parijs voor Nederlands judo

Historisch dieptepunt bij Grand Slam Slam Parijs voor Nederlands judo

Het Nederlandse team heeft wel heel mager gepresteerd bij de Grand Slam van Parijs. Nooit eerder in 30 jaar historie won Nederland geen enkele medaille bij het grootste toernooi ter wereld.

Ook Henk Grol die in ieder geval nog de strijd om het brons bereikte, kon de laatste kans niet pakken om Nederland nog aan een medaille te helpen.

Henk Grol

De 33-jarige Henk Grol won het toernooi in 2011 maar kon op zondag zijn vierde medaille in Parijs iet bijschrijven. Grol is het laatste kwartaal goed in vorm met opvallende resultaten waaronder een zege bij de Grand Slam van Tokyo.

Op zaterdag bereikte lichtgewicht Tornike Tsjakadoea een mooie vijfde plaats tot 60kg maar vielen de andere resultaten bitter tegen.

Dieptepunt

Met vijftien judoka’s en slechts twee medaille gevechten is dit het dieptepunt in 30 jaar historie in Parijs. Grol en Tsjakadoea waren de best presterende Nederlanders maar daarna was een groot gat met de rest die niet eens tot de kwartfinale reikten en er doorgaans in de eerste ronde vanaf moesten. In totaal wonnen veertien Nederlanders het toernooi waarvan Michael Korrel vorig jaar de laatste was. 

Zonder Guusje Steenhuis en Frank de Wit die de laatste twee jaar beiden een medaille veroverden was de medaille potentie kennelijk te veel uitgedund.

Bekijk ook

Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Het volgende evenement in de IJF World Tour is de Grand Prix in Marrakech in ...

Judoka Sanne Vermeer wint grand prix finale in Tbilisi

In wat een Nederlands onderonsje was in Tblisi heeft Judoka Sanne Vermeer heeft bij de ...

Schande: Wereldkampioen judo geschorst voor eigen toernooi

Schande: Wereldkampioen judo geschorst voor eigen toernooi

Judo Wereldkampioen Guram Tushishvili uit Georgië mag dit weekend niet meedoen aan de Grand Prix ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT