Home / Nieuws / Judo Nieuws / Historisch dieptepunt bij Grand Slam Slam Parijs voor Nederlands judo

Historisch dieptepunt bij Grand Slam Slam Parijs voor Nederlands judo

Het Nederlandse team heeft wel heel mager gepresteerd bij de Grand Slam van Parijs. Nooit eerder in 30 jaar historie won Nederland geen enkele medaille bij het grootste toernooi ter wereld.

Ook Henk Grol die in ieder geval nog de strijd om het brons bereikte, kon de laatste kans niet pakken om Nederland nog aan een medaille te helpen.

Henk Grol

De 33-jarige Henk Grol won het toernooi in 2011 maar kon op zondag zijn vierde medaille in Parijs iet bijschrijven. Grol is het laatste kwartaal goed in vorm met opvallende resultaten waaronder een zege bij de Grand Slam van Tokyo.

Op zaterdag bereikte lichtgewicht Tornike Tsjakadoea een mooie vijfde plaats tot 60kg maar vielen de andere resultaten bitter tegen.

Dieptepunt

Met vijftien judoka’s en slechts twee medaille gevechten is dit het dieptepunt in 30 jaar historie in Parijs. Grol en Tsjakadoea waren de best presterende Nederlanders maar daarna was een groot gat met de rest die niet eens tot de kwartfinale reikten en er doorgaans in de eerste ronde vanaf moesten. In totaal wonnen veertien Nederlanders het toernooi waarvan Michael Korrel vorig jaar de laatste was. 

Zonder Guusje Steenhuis en Frank de Wit die de laatste twee jaar beiden een medaille veroverden was de medaille potentie kennelijk te veel uitgedund.

Bekijk ook

UFC-ster Khabib Nurmagomedov helpt drugsverslaafden afkicken

Khabib Nurmagomedov helpt 50 drugsverslaafden in Dagestan, inclusief dekking van behandelingskosten en geestelijke hulp. MMA-vechter ...

Gestoord: Hongerige bokser bijt stuk uit arm van rivaal (video)

Gabriel “El Loco” Díaz, deed zijn bijnaam ‘de gek’ eer aan in zijn wedstrijd tegen ...

SORRY: UFC-ster Rozenstruik verontschuldigt zich bij fans (video)

Jairzinho Rozenstruik is niet tevreden met zijn eigen prestatie afgelopen nacht in Las Vegas tegen ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page