Home / Nieuws / Judo Nieuws / Historisch dieptepunt bij Grand Slam Slam Parijs voor Nederlands judo

Historisch dieptepunt bij Grand Slam Slam Parijs voor Nederlands judo

Het Nederlandse team heeft wel heel mager gepresteerd bij de Grand Slam van Parijs. Nooit eerder in 30 jaar historie won Nederland geen enkele medaille bij het grootste toernooi ter wereld.

Ook Henk Grol die in ieder geval nog de strijd om het brons bereikte, kon de laatste kans niet pakken om Nederland nog aan een medaille te helpen.

Henk Grol

De 33-jarige Henk Grol won het toernooi in 2011 maar kon op zondag zijn vierde medaille in Parijs iet bijschrijven. Grol is het laatste kwartaal goed in vorm met opvallende resultaten waaronder een zege bij de Grand Slam van Tokyo.

Op zaterdag bereikte lichtgewicht Tornike Tsjakadoea een mooie vijfde plaats tot 60kg maar vielen de andere resultaten bitter tegen.

Dieptepunt

Met vijftien judoka’s en slechts twee medaille gevechten is dit het dieptepunt in 30 jaar historie in Parijs. Grol en Tsjakadoea waren de best presterende Nederlanders maar daarna was een groot gat met de rest die niet eens tot de kwartfinale reikten en er doorgaans in de eerste ronde vanaf moesten. In totaal wonnen veertien Nederlanders het toernooi waarvan Michael Korrel vorig jaar de laatste was. 

Zonder Guusje Steenhuis en Frank de Wit die de laatste twee jaar beiden een medaille veroverden was de medaille potentie kennelijk te veel uitgedund.

Bekijk ook

President Poetin gewond tijdens partijtje judo

President Poetin gewond tijdens partijtje judo (video)

De Russiche President Wladimir Poetin is niet voor een kleintje vervaard, houdt van jagen, vechtsporten ...

Judoka Henk Grol, overwoog een overstap naar het MMA, maar was toch een stap te ver!

Grandslam Parijs: Judoka Henk Grol in de strijd voor brons

Geen goud voor de Nederlandse top judoka Henk Grol tijdens de Judo Grandslam in Parijs. ...

Frank de Wit zegt af voor grootste judo toernooi ter wereld

(Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved.) Frank de Wit kan niet meedoen aan ...