Home / Nieuws / Judo Nieuws / Grandslam Parijs: Judoka Henk Grol in de strijd voor brons

Grandslam Parijs: Judoka Henk Grol in de strijd voor brons

Judoka Henk Grol, overwoog een overstap naar het MMA, maar was toch een stap te ver!

Geen goud voor de Nederlandse top judoka Henk Grol tijdens de Judo Grandslam in Parijs. Hij moet wellicht genoegen nemen met een bronzen plak.

Grol wist helaas in de categorie boven 100 kilogram de finale van het grandslamtoernooi in Parijs niet te bereiken.In de halve eindstrijd was de Japanner Hisayoshi Harasawa te sterk.

In de loop van de partij werd vermoeidheid Grol te veel. Hij verloor met een golden score op Ippon. Om het brons alsnog binnen te slepen moet Grol later vandaag de strijd aangaan met Kokoro Kageura, ook uit Japan.

Veel tegenstand

Om in de halve finales te geraken moest Grol eerst langs de de Zuid-Koreaan Jaegu Youn, Ahmed Wahid uit Egypte en de Duitser Sven Heinle ziekte komen wat hem lukte. Echter strandde hij dus tegen Harasawa .

Bekijk ook

Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

De Brit stierf zondag op 36-jarige leeftijd. Fallon was recentelijk benoemd tot hoofdcoach van de Welsh Judo Association.

UITSLAGEN JUDO GRAND SLAM DÜSSELDORF

Judo Grand Prix Boedapest: NL team onverrichter zake naar huis

Judo Grand Prix Boedapest: NL team onverrichter zake naar huis

Nederlandse judotop op jacht naar eremetaal tijdens Grand Slam Osaka

Judo: Iran weigert tegen Israëliërs de mat op te gaan

President van het Iraanse Nationale Olympische Comité Syed Reza Salehi Amiri zei dat Iraanse atleten niet zullen concurreren tegen Israëlische atleten.