Eerste judoka’s geselecteerd voor Olympische spelen Tokio Nieuws
Nieuws

Eerste judoka’s geselecteerd voor Olympische spelen Tokio

Eerste judoka’s geselecteerd voor Olympische spelen Tokio
Eerste judoka’s geselecteerd voor Olympische spelen Tokio

De selectiecommissie van de Judo Bond Nederland heeft vrijdag de namen bekend gemaakt van de eerste judoka’s die voorgedragen worden bij NOC*NSF.

De judoka’s die voordragen worden voor de Olympische Spelen in Tokio, komende zomer zijn Juul Franssen (-63 kg), Tornike Tsjkadoea (-60 kg), Frank de Wit (-81 kg), Noël van ’t End (-90 kg) en Michael Korrel (-100 kg). Het judotoernooi in Tokio vindt plaats van zaterdag 25 juli t/m zaterdag 1 augustus.

Kwalificatie rondes

Met de voordracht door de Judobond zijn deze nog niet verzekerd van een plek, zij dienen op 2 juni 2020 nog wel te voldoen aan de internationale eisen voor kwalificatie. Tessie Savelkouls had normaliter ook bij de eerste selectie gezeten, maar raakte afgelopen weekend in Parijs ernstig geblesseerd.

Voor wereldkampioen Van ’t End en De Wit wordt het hun tweede Olympische Spelen na die van Rio de Janeiro in 2016. Franssen, Tsjkadoea en Korrel bereiden zich voor op hun Olympisch debuut. Het internationale kwalificatietraject begon op 25 mei 2018 en eindigt met de World Masters op 30 en 31 mei later dit jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws