Doping: Judoka betrapt op gebruik verboden middelen Nieuws
Nieuws

Doping: Judoka betrapt op gebruik verboden middelen

Doping: Judoka betrapt op gebruik verboden middelen
Doping: Judoka betrapt op gebruik verboden middelen

De Braziliaanse judoka Jessica Pereira die op het laatste WK vijfde werd, is tot nader onderzoek geschorst door een positieve test op het middel furosemide.

De zogenaamde plaspil helpt dus met het lozen van gewicht en is verboden. Pereira werd ‘out of competition’ getest in September na het WK in Azerbeidzjan.

Bij dat WK werd ze voor het brons verslagen door haar landgenote Erika Miranda, maar die beëindigde na dat WK in Baku haar carrière, mede om ruimte te maken voor dit grote talent. Pereira won een jaar geleden de Grand Prix van Tunis en won brons bij de Grand Slam in Ekaterinburg.

Olympische Spelen

De 24-jarige carioca zit dus in de problemen al ziet haar advocaat wel omstandigheden om er goed uit te komen. De Braziliaanse staat negende op de wereldranglijst en zou zich geheid plaatsen voor de Spelen, maar die kans lijkt nu nihil.

Als ze schuldig wordt verklaard zou het kunnen dat zelfs bij een schorsing van één jaar Pereira niet aan de Spelen mag deelnemen omdat ze tijdens de Olympische kwalificatie periode is gepakt en de IOC regels zijn daarvoor aangescherpt en lijkt kwalificatie uitgesloten.

Rusland

De Russische judoka’s die twee jaar geleden in de Russische topsport groep zaten die allen het middels meldonium gebruikten, hebben geen enkele schorsing achter de rug.

LEES OOK: GLORY Kickboksers betrapt op doping

Via JudoInside.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws