Home / Nieuws / Judo Nieuws / CHAOS: Judo Bond draagt omstreden interim-voorzitter voor

CHAOS: Judo Bond draagt omstreden interim-voorzitter voor

Foto: Unspalsh – Marc Rafanell López

Het is een bak met ellende binnen de Judo Bond Nederland (JBN). Oorzaak lijkt de omstreden beoogde interim-voorzitter Frans Hoogendijk te zijn.

Dagblad Trouw meldt dat er complete chaos is ontstaan binnen de Judo Bond Nederland door het voordragen van Hoogendijk als interim-voorzitter. Deze is niet van onbeschreven gedrag.

Hoogendijk was al eerder voorzitter van de JBN, van 1988 tot 1996. Hij werd uit zijn functie ontheven doordat fraude zou hebben gepleegd met declaraties. Wonder het bezoeken van seksclubs op kosten van de bond.

Meer ellende veroorzaakt

Hij ging met de billen bloot en gaf later toe het bordeelbezoek te hebben betaald uit zijn representatiebudget. In 2019 kwam Hoogendijk ook negatief in het nieuws. Hij werd ontslagen uit de gemeente raad van Vlaardingen. Omdat hij vier Roemeense arbeidsmigranten onderdak had geboden.

Op 11 juli tijdens de buitengewone bondsraadvergadering van de JBN werd Hoogensijk voorgedragen. Dit veroorzaakte flink wat opschudding waardoor drie van de vijf zittende bestuursleden, onder wie voorzitter Felix Thieme, besloten af te treden.

Bekijk ook

Gane vecht zich langs Rozenstruik in saaie UFC-headliner (video)

Ciryl Gane versloeg Jairzinho Rozenstruik vandaag, via unanieme beslissing in het zwaargewicht main event van ...

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page