Judo: Indonesische vanwege hoofddoek gediskwalificeerd op gehandicaptengames Nieuws
Nieuws

Judo: Indonesische vanwege hoofddoek gediskwalificeerd op gehandicaptengames

Judo: Indonesische vanwege hoofddoek gediskwalificeerd op gehandicaptengames
Judo: Indonesische vanwege hoofddoek gediskwalificeerd op gehandicaptengames

De Indonesische blinde judoka Miftahul Jannah die mee doet aan de Asian Para Games is gediskwalificeerd en weggestuurd van het event. Zij wilde haar hoofddoek niet afdoen en wordt daarom geweerd.

In tranen en totaal verbaasd verliet Jannah de judomat, volgens de regels van de internationale judofederatie mag het hoofd alleen bedekt mag zijn als daar een medische reden toe is. Opmerkelijk is dat de regel pas zondag, een dag vóór haar wedstrijd, werd ingevoerd aldus de coach van Jannah. Als reden werd aangevoerd dat dit alles te maken zou hebben met de veiligheid.

Andere sporters wel

Echter reageerde judo fans via internet dat Indonesische atleten in augustus met een hoofddoek op goud hadden gewonnen. Dit was tijdens de Asian Games in Jakarta bij sporten als taekwondo en pencak silat. Een persoon merkte op dat sporters van de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Indonesië speciale, gestandaardiseerde hoofddoeken op hadden bij jiu jitsu: “Waarom is het nu opeens een probleem?”

De Internationale judofederatie heeft nog geen uitleg gegeven of gereageerd op het gebeuren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws