Judo elite klaar voor de laatste Grand Prix van het seizoen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo elite klaar voor de laatste Grand Prix van het seizoen

Judo elite klaar voor de laatste Grand Prix van het seizoen

Nederland, het eerste land buiten Japan dat een wereld judotitel claimde, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn plaats in de geschiedenis van de sport. Met de tweede editie van de The Hague Grand Prix dit weekend in het Sportcampus Zuiderpark van vrijdag 16 tot zondag 18 november.

Nederland als gastland van de 10e en laatste Grand Prix van het jaar wordt gecrediteerd door het helpen om de sport over de hele wereld populair te maken na de heldendaden van de legendarische judoka, IJF Hall of Famer en 10e Dan houder Anton Geesink.

Zwaargewicht Geesink, die in 2010 overleed, was de eerste niet-Japanse judoka die de World Judo Championships won toen hij in 1961 goud veroverde in Parijs.

Nederlandse judo kampioenen

Als een van de toonaangevende landen van het judo, heeft Nederland naast Geesink een hele reeks kampioenen voortgebracht, zoals de dubbele Olympisch kampioen in 1972, Wim Ruska, de Olympisch kampioen van Sydney 2000 Mark Huizinga en Angelique Seriese die goud pakte toen het judo bij de  vrouwen een demonstratiesport was op de Olympische Spelen in 1988.

De Europese krachtpatser keerde terug als gaststad op de IJF World Judo Tour in 2017 met de inaugurale editie van de The Hague Grand Prix en dit jaar valt de tweede editie binnen de Olympische kwalificatieperiode van Tokio 2020.

Winnaars

Na Grand Prix-evenementen in Tunis (Tunesië), Agadir (Marokko), Tbilisi (Georgië), Antalya (Turkije), Hohhot (China), Zagreb (Kroatië), Boedapest (Hongarije), Cancun (Mexico) en Tasjkent (Oezbekistan), zullen de laatste 14 Grand Prix-winnaars van het jaar worden gekroond in Den Haag.

Bekijk ook

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Ben Saddik reageert op verlies tegen Rico: ‘Kwaad bloed begraven’

Jamal Ben Saddik verloor gisteravond van Rico Verhoeven in een van de heftigste gevechten ooit binnen de organisatie.

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page