Judo Coach verdacht van misbruik verstandelijk gehandicapt meisje – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Coach verdacht van misbruik verstandelijk gehandicapt meisje

Judo Coach verdacht van misbruik verstandelijk gehandicapt meisje

Schokkend nieuws, de Telegraaf meld vanmorgen dat Sjaak S. uit Baarlo (Limburg) die Judo en Handbalcoach is verdacht wordt van misbruik van een verstandelijke gehandicapt meisje. Hij werd werd vorige week op heterdaad betrapt door twee wandelaars in een natuurgebied bij Hout-Blerick. Men zag hem daar ontucht plegen met een jong meisje, de geschokte wandelaars gingen er op af en de man zette het op een lopen, ook het meisje ging er op haar fiets vandoor. Een van de wandelaars liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar het meisje. Zij vond haar en won haar vertrouwen, Het meisje bekende vervolgens de ontuchtige handelingen met haar coach.

Ook handbalcoach en bij beide clubs is hij een populaire man

Sjaak S. is behalve judo leraar ook trainer van Cabooter Handbal Venlo, hij wordt gezien als iemand zich met hart en ziel inzette voor zijn teams van verstandelijke gehandicapten, maar klaarblijkelijk met andere doelen in het hoofd, namelijk het misbruiken van zijn pupillen. De man heeft zelf ook een verstandelijk gehandicapte dochter en nog twee volwassen zoons. Zijn huidige vrouw is bij de judoclub in Baarlo bestuurslid waar hij les gaf. In het dagelijkse leven werkt  Sjaak S. bij de gemeente Venlo als grondspecialist.

Nieuws sloeg in als een bom

Bij de judoclub Alcides in Baarlo waar Sjaak S. les gaf is het nieuws als een bom ingeslagen. „We zijn enorm geschokt”, zegt voorzitter Jo Bleser. „We hebben S. de toegang ontzegd en we hebben de ouders ingelicht, samen met de handbalvereniging. Hij heeft net als iedereen een bewijs omtrent gedrag moeten overleggen.” Bij Cabooter Handbal in Venlo wil men niet reageren, of inhoudelijk op de zaak ingaan.

Meisje meerdere malen lastig gevallen in bijzijn dochter

De vrouw (een van de wandelaars) die het meisje uiteindelijk vond en haar naar het ouderlijk huis bracht, ging een een geprek aan met de ouders en het meisje, daaruit bleek dat het meisje niet voor het eerst lastig werd gevallen door Sjaak S. Ook vertelde ze dat Sjaak S. dat deed in het bijzijn van zijn 27-jarige verstandelijk beperkte dochter. Het recentelijk misbruik in het bos vond afgelopen vrijdag plaats, op die dag is ook de politie ingeschakeld, deze hebben het zestienjarige meisje gehoord en verbaal opgemaakt voor  ’verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige’. Sjaak S. is daarna opgepakt en meegenomen voor verhoor.

Bron Telegraaf

Bekijk ook

‘Verhoeven treft lastige tegenstander in Overeem’: als het gevecht ooit komt (video)

Alistair Overeem tekende vorige week bij Glory Kickboxing

7-seconden ‘KO’ in UFC-debuut: Vechter blesseert knie tijdens viering

Terrance McKinney had afgelopen nacht een top-debuut op UFC 263.

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page