Juan Manuel Marquez stopt ook met boksen Nieuws
Nieuws

Juan Manuel Marquez stopt ook met boksen

Juan Manuel Marquez stopt ook met boksen

Nog een boksheld die zich terugtrekt uit de ring, Juan Manuel Marquez stopt en zal niet terugkomen.

Juan Manuel Marquez stopt ook met boksen

Op dezelfde dag dat de voormalige zwaargewicht koning Wladimir Klitschko zijn pensioen uit de sport aankondigde, stapt een andere legendarische vechter weg van de ring. Volgens ESPN Deportes, zal de voormalige vier divisie wereldkampioen, Juan Manuel Marquez, een van de grootste Mexicaanse boksers van alle tijden, zijn pensioen aankondigen en afstand nemen van professioneel boksen op 43 jarige leeftijd.

Lange staat van dienst in het boksen

Marquez beëindigt een carrière die begon op 29 mei 1993, en in binnen een paar jaar zal hij zichzelf terug vinden in de International Boxing Hall of Fame. Marquez kwam in actie in mei 2014, toen hij een twaalf ronde unaniem besluit over voormalig wereldkampioen Mike Alvarado in een HBO-tv-hoofdgerecht uit Los Angeles, Californië won.

Geplaagd door blessures

Sindsdien werd hij geplaagd door een langdurig knieprobleem dat twee jaar duurde om volledig te herstellen. Hij begon eerder dit jaar te trainen voor een geplande terugkomst in de ring, maar leed aan een schouder blessure. Verschillende andere geplande gevechten werden om verschillende redenen uitgesteld.
De kroon op zijn carrière was de vierde ontmoeting met carrière-rivaal Manny Pacquiao in het najaar van 2012 - waardoor Marquez het boek over hun serie van gevechten afsloot door in de zesde ronde te zegevieren door Pacquiao knock out te slaan.

Fortuin aangeboden voor erematch tegen Pacquiao

Hij werd een fortuin aangeboden om Pacquiao in een vijfde wedstrijd aan te pakken. Hun eerste wedstrijd in 2004 eindigde in een gelijkspel, met controversiële beslissing winst door Pacquiao in 2008 en 2011. Zijn carrière werd vervaardigd door Hall of Fame trainer Ignacio "Nacho" Beristáin. Hij vocht slechts 10 keer op Mexicaanse grond, 53 keer in de Verenigde Staten en eens in Indonesië. Hij was wereld vedergewicht kampioen, met verdere titels gewonnen op super vedergewicht, lichtgewicht en super lichtgewicht. Hij had 18 titelgevechten.

Gevochten tegen de absolute top

Onder zijn belangrijkste carriere tegenstanders waren Pacquiao, Manuel Medina, Orlando Salido, Chris John, Marco Antonio Barrera, Joel Casamayor, Juan Diaz, Floyd Mayweather en Timothy Bradley. Marquez zal de sport verlaten met een prachtige carrière en een professioneel record van 56 overwinningen, 40 van hen via knockouts, met zeven nederlagen en een onbeslist.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws