Joshua verslaat Klitschko in titanen strijd Wembley Stadium - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Joshua verslaat Klitschko in titanen strijd Wembley Stadium

Joshua verslaat Klitschko in titanen strijd Wembley Stadium

Joshua verslaat tienvoudig wereldkampioen Klitschko in titanen strijd Wembley StadiumJoshua verslaat tienvoudig wereldkampioen Klitschko in titanen strijd Wembley Stadium

90.000 mensen vulde Wembley stadium in afwachting van de titanen strijd tussen de twee zwaargewicht boksers Anthony Joshua tegen Vladimir Klitschko, de laatste azend op revanche voor de wereld titel. Onze verslaggever James Shelby was ter plekke aanwezig en hield de partij voor ons in het oog.

Voorafgaand aan de partij liet Klitschko tijdens de persconferentie een USB Data stick zien met de voorspelling van de uitkomst van de partij. Deze zou in badjas van Klitschko worden genaaid wordt en per opbod worden verkocht. Alleen de koper zou de uitslag kunnen zien. Opbrengst van de verkoop gaat naar Klitschko foundation, zou de balans naar Klitschko uitslaan?

Dr Steelhamner

Klitschko’s bijnaam is Dr Steelhamer gebaseerd op zijn harde slagen, het zou spannend worden te zien of hij deze bijnaam waar zou maken tegen de veel jongere Joshua. Terwijl het Oekraïense volkslied werd gezongen kwam er veel boegeroep uit het stadion waar merendeel engelse fans can Joshua plaats hadden genomen.

Er waren veel bekende personen rondom de ring waar te nemen en zelfs Arnold Schwarzenegger werd gespot net als Evander Holyfield. Klitschko die duidelijk de underdog positie had werd gesteund door zijn vrouw en een ijzersterk coaching team.

De bel voor de 1e ronde

De eerste ronde verloopt wat mak met duidelijk aftastende bokser naar elkaar toe, dit blijft echter zo tot het einde van de 3e ronde. Hier en daar wat lunches, echter zonder resultaat en schade aan beide boksers.

Echter bij aanvang van de 4e ronde komt Klitschko met twee rechtse directes  waardoor Joshua iets aangeslagen leek, maar herstelt zich en komt met een dikke rechtse terug op het gezicht van Klitschko. Die echter zeer beweeglijk is voor zijn 41 jaar en zeer scherp en geeft duidelijk het publiek een echt waar voor je geld partij weg.

Explosie van geweld

De bel luidt voor de vijfde ronde, echter nog voordat de laatste slag op de bel luidt gaat het gevecht explosief van start. Joshua raakt Klitschko recht op het gezicht en volgt met een rechtse hoek met als resultaat een snee boven het oog van Klitschko.

Klitschko is duidelijk aangeslagen maar weet zich binnen een minuut te herstellen echter wel na 8 tellen van de scheidsrechter. Die geen noodzaak zag voor onderbreking van de partij laat staan beëindiging. Klitschko komt terug en raakt Joshua deze is duidelijk aangeslagen echter maakt Klitschko het niet af niet af, en zo een kans laten liggen. Later zal blijken dat dit de beslissende ronde van het gevecht zal zijn.

Joshua verslaat tienvoudig wereldkampioen Klitschko in titanen strijd Wembley Stadium

Vermoeide indruk

Aan het begin  van de 6e ronde die rustig begint zijn beide bokser zichtbaar vermoeid, en verliest Joshua zelfs zijn bitje. Klitschko heeft echter geen zin om afwachtend te gaan boksen en haalt uit met een flinke linker hoek gevolgd door een uppercut, Joshua gaat neer krijgt 8 tellen en is duidelijk aangeslagen. Dit is hem nog nooit eerder overkomen en de ervarenheid van Klitschko blijkt het hier te winnen van de jonge brute kracht van Joshua.

Voor Klitschko is ronde 6 een magische ronde als hij die door komt heeft hij een kans op de overwinning. Er wordt nog wat heen en weer gebokst maar beide bokser zijn duidelijk vermoeid, echter sluit Klitschko de ronde af met een paar punten slagen op Joshua.

Klitschko, Klitschko, Klitschko…..

De als underdog gestarte Klitschko hoort zijn naam worden gescandeerd door het publiek tijdens de zevende ronde. Het is een rustige ronde echter het publiek (overwegend Engels) laat zien dat men Klitschko’s fighting spirit waardeert. Joshua daarentegen praat knikt uitdagend naar Klitschko die duidelijk meer boksen en techniek laat zien. Het is wel de minst actieve ronde van het gevecht.

 

De achtste ronde begint en Klitschko oogt fris, Joshua moet meer combis maken van zijn coach die vanuit de hoek laat horen dat hij er voor moet gaan. Er wordt veel ge-clinched waaruit Klitschko de kans ziet om uit te halen, Joshua gaat neer, wat een deceptie is voor Joshua het is namelijk de eerste keer dat hij 8 rondes vecht (meestal zegeviert hij al in 4 rondes) en krijgt 8 tellen ook iets wat niet eerder gebeurt is in zijn carrière. Tempo valt terug en Klitschko blijft punten scoren.

Op naar de overwinning

 

De 9e ronde Klitschko begint fel, Joshua slaat terug in wat een actieve ronde is Joshua is licht overheersend maar staat achter op punten,  geeft wel een aantal flinke lichaam stoten Klitschko countered met een goeie linker hoek.

10e ronde, Joshua begint aanvallend fel Klitschko countert goed met links het lukt Joshua niet om partij naar zich toe te trekken Klitschko ontvangt  een goeie linker uppercut. Echter krijgt Joshua een waarschuwing van de scheidsrechter ivm overbodig clinchen. Klitschko oogt nog steeds fris en vol energie.

 

Beslissende ronde

Explosief begin Klitschko komt echt direct in de problemen naar een paar goede slagen van Joshua. Het zijn echte te korte acties en Joshua lijkt niet door te zetten. Zal Klitschko dan toch nog gaan winnen? Echter Klitschko incasseerde een flink aantal body blows en klappen naar het hoofd. Hij gaat neer, krijgt acht tellen maar loopt zwalkend door de ring. Het gevecht herneemt zich, weer gaat Klitschko neer. De scheidsrechter zou het gevecht moeten stoppen maar geeft Klitschko wederom acht tellen.

Is dit nu wel zo verstandig van de scheidsrechter je hoort het iedereen in het stadion denken of roepen. Wederom stormt Joshua op Klitschko, met een paar hoeken naar het hoofd is het afgelopen, de scheidsrechter grijpt in einde oefening voor Klitschko. De laatste heeft laten zien dat hij geen underdog was maar delft wel het onderspit. Resultaat Joshua beduidt zijn wereldtitel maar Klitschko liet wederom zien wat een topvechter inhoudt.

Joshua verslaat tienvoudig wereldkampioen Klitschko in titanen strijd Wembley Stadium

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page