Topkickbokser geïrriteerd: 'Waarom Influencers boksen wel, maar les geven niet?' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Topkickbokser geïrriteerd: ‘Waarom Influencers boksen wel, maar les geven niet?’

Topkickbokser geïrriteerd: ‘Waarom Influencers boksen wel, maar les geven niet?’

Topkickbokser: 'Waarom mag Influencer boksen wel en les geven niet?'

Jorina Baars, een van Nederlands beste vrouwelijk kickboksers vraagt zich af waarom influencers wel mogen boksen, maar les geven in de sportschool nog steeds niet een op een mag. Ook stelt zij zich de vraag waarom er gebokst mag worden als het geen profs zijn.

De discussie over de coronamaatregelen en de sportscholen is al langer gaande, in de tijd van de corona uitbraak tot nu is er gesleuteld aan de regels, zo mogen professionele topsporters waaronder kickboksers en boksers wel binnen trainen en meedoen aan wedstrijden. Voor amateurs telt dit niet, Baars valt hierover en ventileert op social media haar mening.

,,Ben ik de enige die het heeeeel bijzonder vind dat die influencers mogen vechten vrijdag (morgen, red.)??? Betekent dat ze dus ook trainen??”, vraagt Baars die meerdere wereldtitels binnen sleepte zich af. ,,En het zijn geen profs….. kortom lekker die 1.5 meter houden…. wij mogen niet eens normaal lesgeven aan de volwassen leden???? Echt bizar… jammer dat er met 2 maten gemeten word. “

Goed verhaal

Toch vinden voorstanders dat het moet kunnen, zeker in een mix tussen Influencers en bekende vechters op hetzelfde evenement zoals het nu het geval is; ,,Je trekt veel kijkers door de influencers en er gaan meer ogen naar het kickboksen”, zegt MMA-journalist Giovanni Tjin.

Dit kon rekenen op kritiek van Baars; ,,Ja goed verhaal. Wij mogen niet eens groepsles geven aan volwassenen….. en alles op 1.5 meter…. en zijn (Influencers) zijn geen topsporters en mogen blijkbaar vechten??? En trainen???? ” Baars is niet de enige die kritiek uit op dit soort evenementen, ook internationaal zijn professionele vechters en notabelen niet echt gecharmeerd van dit soort evenementen. UFC baas Dana White weigert zijn vechters mee te laten doen aan dergelijke wedstrijden.

Bekijk ook

‘Waar zit je?’ McGregor uitgedaagd door oud-rivaal

Waar zit je McNuggets

Dodelijke aanval! ‘Bekende bokser ernstig gewond, vriend overleden’

Ik hoorde geschreeuw. Ze riepen: ‘Een beer!’

Strelka knokker ‘KO’ door de touwen getrapt’ (video)

Strelka is een fenomeen in Rusland

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page