Jongens pakken kerel hard aan! 'Hopelijk de goede' (video) Nieuws
Nieuws

Jongens pakken kerel hard aan! 'Hopelijk de goede' (video)

Jongens pakken kerel hard aan! 'Hopelijk de goede' (video)

Schokkende beelden uit Ierland houden de gemoederen flink bezig in het stadje Tullamore in County Offaly. In een video is te zien dat een man zwaar te pakken wordt genomen op straat afgelopen week door een groep jongens waarvan enkele vechtsporters zouden zijn.

Volgens berichten in de Ierse pers werd de man op straat opgejaagd door een groep jongens die uit een auto sprongen en de man zwaar te pakken namen. Deze werden door toegestroomde andere personen geassisteerd waarbij er zelfs een hooivork werd gebruikt. De man die volgens nog onbevestigde geruchten een veroordeelde verkrachter zou zijn werd met niet levensbedreigende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Inmiddels spreken ook bezorgde burgers zich uit die hopen dat als het de man niet betreft, er niet de verkeerde slachtoffer is geworden van het straatgeweld. De jongens waarvan onder andere enkele leden als leden van een boksschool worden genoemd, worden vooralsnog als helden gezien.

Tranen van trots en geluk

Ook de stad zelf staat achter de actie van de woedende meute. ,,Je zit niet vaak thuis naar het avondnieuws te kijken en je hoort de naam van je stad genoemd worden. Het is meestal Dublin dit en Dublin dat. Nou, de meesten van ons konden niets schelen over Dublin. Maar het gebeurde gisteravond en ik moet toegeven dat mijn ogen opwelden van de tranen. Tranen van trots en geluk."

Dit is een ongelooflijke prestatie en ik zou graag denken dat al mijn jaren van hard werken om Tullamore op de kaart te zetten er iets mee te maken hadden", zei raadslid Fitzmaurice die vindt dat het belangrijkste is dat Tullamore op het nieuws werd genoemd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws