Joegoslavische bokslegende Marijan Benes overleden Nieuws
Nieuws

Joegoslavische bokslegende Marijan Benes overleden

Joegoslavische bokslegende Marijan Benes overleden

Nederland

Benes vocht onder andere ook in Nederland toen hij overstapte naar de profs, na ruim 400 amateur wedstrijden te hebben gebokst. Hij tekende destijds bij de Duitse promotor Willi Zeller was voornamelijk in (het voormalige) West-Duitsland, Oostenrijk en Nederland actief. Benes beschikte over een groot vechters hart, in 1978 vocht hij tegen Tiger Quaye een bokser met een laag record, echter counterde deze een aanval van Benes en ging deze knock-out. Hij versloeg daarna Quaye tweemaal en ook een Elisha Obed en Everaldo Costa Azevedo later datzelfde jaar.

Joegoslavische bokslegende Marijan Benes overleden

Hij won de EBU super weltergewicht titel in 1979 met een overwinning op Gilbert Cohen. Hij verloor een niet-titelgevecht tegen Sandy Torres in 1979 en volgens sommige bronnen was het in dit gevecht waar hij een oogblessure opliep die de rest van zijn carrière zou beïnvloeden. Hij vocht vervolgens tegen WBA kampioen Ayub Kalule in de zomer van 1980 in wat was een van de zwaarste gevechten ooit in Denemarken was maar verloor op punten na 15 ronden.

Blessure

Het oogprobleem van Benes verslechterde en toen hij Luigi Minchillo uitdaagde voor de EBU-titel in 1982, beweerde hij dat hij bijna eenogig was. Een verlies tegen een late vervanger (Johnny Heard) in 1983 eindigde vrijwel zijn carrière. Nadat hij Maurice Bufi had verslagen in wat zijn laatste gevecht zou zijn, klaagde hij over pijn aan zijn oog en kreeg te horen dat de blessure niet te herstellen was. Het oog werd verwijderd en dat was het trieste einde van een geweldige carrière.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws