Jiu-Jitsu-meester toont hoe je te verdedigen voor je een vliegtuig wordt uitgesleept Nieuws
Nieuws

Jiu-Jitsu-meester toont hoe je te verdedigen voor je een vliegtuig wordt uitgesleept

Jiu-Jitsu-meester toont hoe je te verdedigen voor je een vliegtuig wordt uitgesleept

United Airlines: Jiu-Jitsu-meester toont hoe je te verdedigen voor je een vliegtuig wordt uitgesleept

Schokkende video van een man die krachtig van een vlucht van United Airlines is verwijderd, heeft woede en veroordeling over de hele wereld veroorzaakt. Het heeft ook mensen doen afvragen wat hun rechten zijn als ze zich aan boord bevinden van een overboekte vlucht, welke hoeveelheid geweld luchtvaartmaatschappijen of de politie mag gebruiken om je te verwijderen. Voor iedereen die zich zorgen maakt om zichzelf ooit in een zelfde situatie te bevinden, wees niet bang, Ren Gracie, een beroemde vechtsportinstructeur en Braziliaanse Jiu-Jitsu zwarte band, heeft tips voor u.


In de bovenstaande video laat Gracie een aantal "zelfverdediging" technieken zien die u kunt gebruiken als u "United Airlines of een andere luchtvaartmaatschappij" boekt". Ik heb de video gemaakt voor de lol, ja," vertelde Gracie Global News van zijn martial arts academy in Torrance, CA. Maar ik denk dat het ook een verklaring van onmacht was tegen United's acties.

Legendarische Gracie-familie uit Brazilië

Rener maakt deel uit van de legendarische Gracie-familie uit Brazilië, die de kunst van Braziliaanse Jiu-Jitsu over de hele wereld uitgevonden en populair maakte. De familie wordt ook gecrediteerd met de drijvende kracht achter de oprichting van het Ultimate Fighting Championship (UFC).

Gracie is niet van plan dat de video ernstige zelfverdedigingstechnieken overbrengt. Een 'tornado spin-omgekeerde hakhaak' is niet precies een stap die uit een YouTube-video kan worden gehaald. In feite zegt Gracie dat hij een heel andere aanpak zou verkondigen als iemand zich in dezelfde situatie bevond als Dr. David Dao, de man in de nu beruchte United Airlines-video.

Als je een passagier bent en op het gebied van de rechtshandhaving gaat, moet je nooit vechten, zegt Gracie. De escalatie is een groot thema van Gracie's aanpak van zelfverdediging, die alleen het gebruik van geweld benadrukt wanneer het absoluut noodzakelijk is.

Weglopen is het beste wat je doen kunt

Het beste wat je kan doen is je weg te praten uit de situatie," zei Gracie. Het is geen straatgevecht die niet kan worden vermeden. Gracie heeft zichzelf online beroemd gemaakt met zijn populaire "Gracie Breakdown" video's, waar hij samen met zijn broer Ryron Gracie en vrouw (en voormalig WWE-kampioen) Eve Torres zelfverdedigingstechnieken voor een algemeen publiek tentoon stelt.

De video's zijn vaak in reactie op UFC of andere MMA-gevechten, maar niet altijd. Inderdaad, de meest populaire "Gracie Breakdown" video was een demonstratie van zelfverdedigingstechnieken die vrouwen kunnen gebruiken als ze door hun taxi of Uber-bestuurder worden aangevallen, zoals een recente hoogwaardige zaak in Halifax aan het licht kwam.

Gracie benadrukt nog steeds dat een van zijn doelen bij het maken van de video die bijna 1 000 000 weergaven op Facebook heeft opgebouwd sinds het dinsdagavond werd geplaatst. Was om United en andere luchtvaartmaatschappijen op te roepen voor de "gekke praktijk" om passagiers te verwijderen van overboekte vluchten. Alle luchtvaartmaatschappijen overschrijven deze vluchten opzettelijk," zei Gracie. "Mijn overtuiging is dat de klant gerechtigd is op zijn gereserveerde stoel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws