Jiu-jitsu kampioen vrijgelaten wegens coronavirus uitbraak Nieuws
Nieuws

Jiu-jitsu kampioen vrijgelaten wegens coronavirus uitbraak

Jiu-jitsu kampioen vrijgelaten wegens coronavirus uitbraak

Mirza werd gearresteerd op 16 maart 2011 een dag nadat de Bahreinse regering de noodtoestand had uitgeroepen als reactie op de Arabische lente opstand. Hij werd bij een controlepost aangehouden op verdenking van "ontvoering van een politieagent" en werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Mensenrechtenactivisten menen dat hij gedwongen werd een bekentenis te ondertekenen nadat hij door de Bahreinse autoriteiten verschillende vormen van marteling had ondergaan. Mirza is niet de enige atleet die tijdens de opstand werd vastgehouden.

Veel sporters gevangen

Bahrein heeft sinds de opstand van 2011 tal van voetbal-, handbal- en volleybalspelers gearresteerd. Op 17 maart heeft het Bahreinse ministerie van Binnenlandse Zaken een decreet uitgevaardigd die gratie verleent aan ongeveer 900 gevangenen om "humanitaire redenen, onder de huidige omstandigheden".

Nog eens 585 gevangenen kregen niet-vrijheidsstraffen in rehabilitatie- en trainingsprogramma's. Het Bahrain Center for Human Rights schat dat ongeveer 300 politieke gevangenen zijn vrijgelaten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws