Home / Nieuws / Jiu-jitsu kampioen vrijgelaten wegens coronavirus uitbraak

Jiu-jitsu kampioen vrijgelaten wegens coronavirus uitbraak

Bahrein heeft honderden gevangenen vrijgelaten te midden van coronavirus pandemie, waaronder jiu-jitsu-kampioen Mohammed Mirza.

Mirza werd gearresteerd op 16 maart 2011 een dag nadat de Bahreinse regering de noodtoestand had uitgeroepen als reactie op de Arabische lente opstand. Hij werd bij een controlepost aangehouden op verdenking van “ontvoering van een politieagent” en werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Mensenrechtenactivisten menen dat hij gedwongen werd een bekentenis te ondertekenen nadat hij door de Bahreinse autoriteiten verschillende vormen van marteling had ondergaan. Mirza is niet de enige atleet die tijdens de opstand werd vastgehouden.

Veel sporters gevangen

Bahrein heeft sinds de opstand van 2011 tal van voetbal-, handbal- en volleybalspelers gearresteerd. Op 17 maart heeft het Bahreinse ministerie van Binnenlandse Zaken een decreet uitgevaardigd die gratie verleent aan ongeveer 900 gevangenen om “humanitaire redenen, onder de huidige omstandigheden”.

Nog eens 585 gevangenen kregen niet-vrijheidsstraffen in rehabilitatie- en trainingsprogramma’s. Het Bahrain Center for Human Rights schat dat ongeveer 300 politieke gevangenen zijn vrijgelaten.

Bekijk ook

HOU JE BEK: UFC-ster Conor McGregor gaat los op Nate Diaz

Screenshot: Nate Diaz (L) en Conor McGregor (R) Conor McGregor ging flink los op oude ...

UFC kampioen Joanna Jedrzejczyk kondigt pensioen aan?

Joanna Jedrzejczyk, voormalig UFC-kampioen strogewicht bij devrouwen, plaatste zondag een cryptisch bericht op sociale media.

Internetpester krijgt pak slaag van MMA-vechters (video)

Keyboard warriors en internet pesters zijn helaas tegenwoordig maar al te gewoon, vooral in de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page