Jiu Jitsu Federatie verbiedt niet zwarte band houders om les te geven – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Jiu Jitsu Federatie verbiedt niet zwarte band houders om les te geven

Jiu Jitsu Federatie verbiedt niet zwarte band houders om les te geven

Opzienbarend nieuws, de Jiu Jitsu Federatie verbiedt “niet zwarte band houders” om les te geven, de organisatie uit Rio de Janeiro heeft een verklaring uitgegeven waarin alleen Jiu Jitsu zwarte band houders les mogen geven. De Jiu Jitsu Federatie die gelinkt is aan de befaamde Gracie familie staat ook bekend als de Jiu Jitsu Federatie van Guanabarais, met aan het hoofd Carlos Robson Gracie, een telg uit de bekende Jiu Jitsu familie. Deze federatie beheert alle onderwijscertificaten voor Gracie Jiu-Jitsu.

Geen prutsers op de mat

“In Jiu Jitsu zijn alleen degenen die les kunnen geven degenen die de zwarte band hebben. Degene die de band heeft behaald, beschikt over de autoriteit en kennis om kunst te onderwijzen. Vergeet niet: de aanwezigheid van een zwarte band houder op de mat is verplicht! ”

Dit is een zeer controversiële beslissing van de Jiu-JItsu Federatie uit Brazilië, die ook wereldwijd scholen hebben geopend en waar men aan het BJJ doet. De snelle internationale groet lijkt juist debet aan de controversiële beslissing, immers is het aantal nieuwe beoefenaars zo snel gegroeid dat, er niet voldoende gecertificeerde zwarte band leraren zijn.  Voorlopig zal deze beslissing alleen van toepassing zijn op Gracie Jiu Jitsu Academies.

Niet alleen bij Jiu Jitsu

Bij meerdere vechtsporten zie je pupillen les geven, zoals bij het kickboksen waar de graadmeter vaak het niveau van de vechter A, B, C klasse wordt gebruikt. Echter maakt een goede wedstrijd vechter nog een goede leraar. Ook zijn er voorbeelden van sportscholen waar een leerling les geeft die maar een enkele partij gevochten heeft. Er is dus wat te zeggen voor de beslissing van de Jiu Jitsu Federatie, men dient voldoende gekwalificeerd te zijn.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page