Jiu Jitsu Federatie verbiedt niet zwarte band houders om les te geven Nieuws
Nieuws

Jiu Jitsu Federatie verbiedt niet zwarte band houders om les te geven

Jiu Jitsu Federatie verbiedt niet zwarte band houders om les te geven

Geen prutsers op de mat

"In Jiu Jitsu zijn alleen degenen die les kunnen geven degenen die de zwarte band hebben. Degene die de band heeft behaald, beschikt over de autoriteit en kennis om kunst te onderwijzen. Vergeet niet: de aanwezigheid van een zwarte band houder op de mat is verplicht! "

Dit is een zeer controversiële beslissing van de Jiu-JItsu Federatie uit Brazilië, die ook wereldwijd scholen hebben geopend en waar men aan het BJJ doet. De snelle internationale groet lijkt juist debet aan de controversiële beslissing, immers is het aantal nieuwe beoefenaars zo snel gegroeid dat, er niet voldoende gecertificeerde zwarte band leraren zijn. Voorlopig zal deze beslissing alleen van toepassing zijn op Gracie Jiu Jitsu Academies.

Niet alleen bij Jiu Jitsu

Bij meerdere vechtsporten zie je pupillen les geven, zoals bij het kickboksen waar de graadmeter vaak het niveau van de vechter A, B, C klasse wordt gebruikt. Echter maakt een goede wedstrijd vechter nog een goede leraar. Ook zijn er voorbeelden van sportscholen waar een leerling les geeft die maar een enkele partij gevochten heeft. Er is dus wat te zeggen voor de beslissing van de Jiu Jitsu Federatie, men dient voldoende gekwalificeerd te zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws