Jenna Ben Driss (9) wint twee wereldtitels kickboksen! Nieuws
Nieuws

Jenna Ben Driss (9) wint twee wereldtitels kickboksen!

Jenna Ben Driss (9) wint twee wereldtitels kickboksen!

De pas 9 jaar oude Jenna Ben Driss heeft vorige week twee wereldtitels binnen weten te slepen.

In het Italiaanse Carrara is de jonge vechtsportster uit Utrecht wereldkampioene geworden in zowel het kickboksen als de muaythai. Jenna heeft na het halen van haar zwemdiploma’s eventjes aan ballet gedaan, maar is al snel overgestapt naar de vechtsport. Op haar zevende is ze met kickboksen begonnen en inmiddels traint ze al 5 keer per week bij Team Suboxer in Nieuwegein.

Foto: Roberto Cancian
Foto: Roberto Cancian

De trainingen van Team Suboxer staan onder leiding van ex-vechter Robbert van den Heuvel

In de sportschool is er niet alleen aandacht voor de technische kant van de vechtsporten, maar is er speciale aandacht voor de sociale en fysieke veiligheid van de kinderen (en volwassenen) die er trainen. Het toernooi waar Jenna de wereldtitels heeft veroverd, had vanzelfsprekend ook aandacht voor de veiligheid van de deelnemers. Zo mocht Jenna niet slaan of trappen naar het hoofd en droegen de jonge vechtsporters bescherming voor het lichaam.

Jenna Ben Driss (9) wint twee wereldtitels kickboksen!

Broertje en zus ook getalenteerde vechtsporters

Jenna heeft een oudere zus, Selena (10), die binnenkort ook in de ring staat. Op 23 november heeft zij haar eerstvolgende wedstrijd. Haar jonge broertje, de 4 jarige Yanis, is wellicht de volgende van het gezin die de populaire vechtsport gaat beoefenen. Maar als het aan de Vechtsport Autoriteit ligt, zal hij voor zijn 10e de ring niet betreden.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/vechtsport-autoriteit-stelt-regels-vast-kinderen-tot-10-jaar-geen-wedstrijden-in-de-ring/

Team Suboxer: https://www.teamsuboxer.nl

Auteur: Headkick

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws