Japanse Shotokan-karate legende Hirokazu Kanazawa overleden Nieuws
Nieuws

Japanse Shotokan-karate legende Hirokazu Kanazawa overleden

Japanse Shotokan-karate legende Hirokazu Kanazawa overleden
Japanse Shotokan-karate legende Hirokazu Kanazawa overleden

De Japanse karate legende overleden Hirokazu Kanazawa is overleden.

Kanazawa was een Japanse Shotokan karate grootheid. Hij was de hoofdinstructeur en president van de Shotokan Karate-Do International Federation, een organisatie die hij opgerichte nadat hij de Japan Karate Association (JKA) had verlaten. Kanazawa was in het bezit van de 10e dan in karate.

Kanazawa wordt erkend als een van de meest bekwame karate-meesters aller tijden. Een geweldige technicus en een uitstekende instructeur, hij heeft een loyale en toegewijde groep studenten opgebouwd. Een vriendelijke en oprechte man, hij heeft de concepten van karate aan vele generaties studenten kunnen overbrengen.

Een ware grootmeester

Als productieve auteur heeft Hirokazu ook veel educatieve boeken en video's laten maken. Velen stellen dat veel mensen niet aan karate zouden zijn begonnen als ze geen demonstraties van deze zeer getalenteerde meester hadden gezien. In elk geval is hij een echte legende van Shotokan-karate.

Zijn meesterschap en prachtige persoonlijk zal worden gemist, maar nooit vergeten. Kanazawa bereikte de respectabele leeftijd van 88 jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws