Japan met handen in het haar: Tekort aan Ninja vechters - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Japan met handen in het haar: Tekort aan Ninja vechters

Japan met handen in het haar: Tekort aan Ninja vechters

De Ninjas werden vaak genoemd naar hinin (niet-mensen). Foto: Pinterest
De Ninjas werden vaak vernoemd naar hinin (niet-mensen). Foto: Pinterest

De Japanse stad Iga kampt met een tekort aan ninja vechters, zelfs met salarissen zo hoog als $ 85.000 lijkt niemand een baan te ambiëren.

De stad, die ongeveer 280 mijl van Tokio in het centrum van Japan ligt, beweert de geboorteplaats van de ninja te zijn. De burgemeester hoopt het toerisme te ondersteunen door gebruik te maken van het ninja-erfgoed van de stad. Er is slechts één probleem: er zijn niet genoeg ninja’s.

Elk jaar neemt de stad van 100.000 inwoners toe met ongeveer 30.000 als toeristen komen om het jaarlijkse ninjafestival te ervaren. Iga lijdt echter aan ontvolking. “Er is een tekort aan die twee belangrijke dingen die je nodig hebt om een ​​economie te laten neuriën: spullen om te verkopen en mensen om het spul te kopen,” zegt Stacey Vanek Smith

Lage werkloosheid

Echter wil niemand een baan als ninja, de jeugd is moeilijk te porren en zit liever achter de spel computer dan in het echte leven als ninja door het leven te gaan. Het lukt gewoon niet om mensen te enthousiasmeren tot het nemen van een baan.

Dit probleem is vooral moeilijk gezien de extreem lage werkloosheid in Japan, die slechts 2,5% bedraagt. Het is daarom moeilijk om werknemers in Japan te vinden, laat staan ​​gespecialiseerde ninja vechters.

Bekijk ook

Idioot gooit handgranaat na klappen van bokser (video)

Wat een idioot gedrag

Rico Verhoeven: ‘Jake Paul heeft ballen en is verfrissend’ (video)

Rico Verhoeven, Glory kickbokskampioen is fan van Jake Paul.

‘Natte scheet!’ McGregor gaat los op UFC-veteraan

Conor McGregor gaat weer eens los

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page