'Jamal slaat iedereen plat bij Glory, Rico is een nep kampioen'
Home / Nieuws / ‘Jamal slaat iedereen plat bij Glory, Rico is een nep kampioen’

‘Jamal slaat iedereen plat bij Glory, Rico is een nep kampioen’

'Jamal slaat iedereen plat bij Glory, Rico is een nep kampioen' Daniel Ghita

Jamal Ben Saddik versloeg recentelijk Benny Adegbuyi voor de tweede keer. Beide vechters stonden tegenover elkaar tijdens Glory 81, waar Ben Saddik in hoog tempo een einde maakte aan de Roemeen.

Een andere Roemeense topvechter en voormalige It’s Showtime kickboks zwaargewicht kampioen Daniel Ghita, keek met volle attentie naar de wedstrijd. Ghita die inmiddels een succesvol politicus is in zijn land staat bekend zijn mening niet onder stoelen of banken te steken. En op Adegbuyi die hij een niksnut noemt is Ghita zeer kritisch.

,,Als je met één hand vecht, wat denk je dan dat er gebeurt als je met twee handen vecht? Mijn KO – eerste ronde voorspelling kwam uit”, zegt Ghita die refereert aan het feit dat Ben Saddik Adegbuyi in 2018 met een gebroken hand KO sloeg. ,,Sport is sport, de show is een show! Vecht nog een keer, want alleen de show verkoopt. Niksnutten hebben de indruk dat ze atleten zijn. Als je geen kracht in je vuist hebt, word je gewoon geslacht. God slaapt niet!” 

Glory haalt nooit het niveau van de K-1

Over de zwaargewichtklasse waar Rico Verhoeven kampioen is zegt Ghita dat Glory deze nooit echt voor elkaar heeft gekregen. Ook zou Verhoeven nooit een echte vechter van formaat tegenover zich hebben gehad. ,,In 10 jaar kon Glory geen top maken in zwaargewicht. En zie je wat ze hebben? Jamal die met één hand alle toppers verslaat. En kampioen Rico vecht voor de 4e keer buiten Glory met Hesdy Gerges”, zegt Ghita tegen onze redactie. ,,Glory haalt nooit het niveau van de K-1″ (lees verder onder video).

Vooral op Facebook uit Ghita zijn ongezouten mening veelal. Hij noemt Verhoeven daar ook een kampioen met een plastic titel. ,,De enige goede vechters in de zwaargewicht klasse zijn Jamal en Badr Hari.” Ghita die een record van 52 wedstrijden samenstelde met daarin 41 KO’s stond in 2019 voor het laatst in de ring tijdens Colosseum Tournament 11, waar hij Petr Vondráček met een geweldige KO uitschakelde. Ghita heeft vooralsnog geen plannen terug te keren naar de ring.

Bekijk ook

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page