Jamal Ben Saddik boegbeeld voor het kickboksen in België - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Jamal Ben Saddik boegbeeld voor het kickboksen in België

Jamal Ben Saddik boegbeeld voor het kickboksen in België

Waar Nederland Rico Verhoeven heeft is in België meer besef voor het kickboksen door Jamal Ben Saddik

Een zege van Jamal zet de deur open naar een breder publiek, zo werd er gediscussieerd in de Belgische pers. Daar waar in Nederland vechtsport in Nederland de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen, is er in België nog veel te winnen!

Het gevecht tegen Rico Verhoeven maakte heel wat los onder de Belgische kickboks fans

Alhoewel minder aanhang dan in Nederland kan men in België ook een aardig potje mee praten over kickboksen, en wordt de vechtsport positief gepositioneerd. Zoals de trainer van Jamal Ben Saddik al aangaf in een eerder interview, Hemmers: ,,Er was in België amper aandacht, maar het gaat nu steeds meer leven.”

Jamal Ben Saddik boegbeeld voor het kickboksen in België

België heeft óók een kickbokser van naam nodig om de sport meer te laten leven

Volgens Sverre Denis, kickboksexpert op de sportredactie van Het Laatste Nieuws, heeft België óók een kickbokser van naam nodig om de sport meer te laten leven. ,,Er is in België zeker een markt, maar we hebben gewoon niet zoveel grote namen, geen leidersfiguur. Dat ging bij jullie in Nederland een stuk makkelijker. Wij hebben geen vechter van wie je zegt ‘ja, dat is de man’. We hopen natuurlijk dat die snel opstaat. Ik denk zelf dat Jamal dat kan zijn.” Zo zei hij eerder in een gesprek met de media.

Bert VanMechelen strijd voor het goede doel samen met vechtsporters

Maar ook op andere manieren wordt er positieve aandacht gegeven aan de vechtsport. Zo is daar Bert VanMechelen die met zijn “Fighters Against Cancer”, elk jaar een groot evenement organiseert. Er wordt dan medewerking verleent van grote namen uit de vechtsport, zowel uit België als daarnaast, vanuit Nederland enkele voorbeelden als oud wereldkampioen Kickboksen Jan Oosterbaan, Rob Kaman, maar ook een Gerard Gordeau (oud karate kampioen), en een van de pioniers van de vechtsport in Nederland. Het jammere is dan wel weer dat vanMechelen vaak wordt tegen gewerkt door de lokale overheid, die hem dit jaar ook zijn evenement deed moeten verhuizen, naar een andere gemeente. Echter laat hij de kop niet hangen en haalt elk jaar een groot bedrag op voor het goede doel.

Het zou heel goed zijn als er ook een Belg aan de top van de vechtsport staat

Ook Denis merkt, zowel in zijn privéleven als in de Belgische mediawereld, dat de vechtsport steeds meer gaat leven. En niet in de laatste plaats vanwege de resultaten van Ben Saddik, die overigens onder de Marokkaanse vlag vecht. “Hij heeft zoveel mentale power, als je ziet waar hij vandaan komt. Hij is een figuur om naar op te kijken. Dat gaat verder dan het Belgisch-Marokkaanse strijd toneel wat veel mensen graag zien en zo verdeeldheid willen kweken onder deze groepen.”

Ook is het imago van de sport in België wat opgekrikt, zo constateert Denis

Het is niet puur sensatie, gewelddadig en barbaars. Het wordt steeds meer duidelijk dat kickboksen meer is dan gewoon weg om je heen slaan. Ik zeg zeker niet dat de aandacht hier massaal is, maar als ik door Antwerpen loop zie ik overal posters. Als hij verder groeit bijvoorbeeld bij Glory, zal die aandacht alleen maar verder groeien, zowel onder de Marokkanen als de Belgen.”

 

Bekijk ook

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Het is moeilijk om een voorspelling te doen voor de uitkomst van het gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page