Jake LaMotta: Legendarische Raging Bull bokser overleden Nieuws
Nieuws

Jake LaMotta: Legendarische Raging Bull bokser overleden

Jake LaMotta: Legendarische Raging Bull bokser overleden

Jake LaMotta, de compromisloze vechter die door Robert De Niro, in Raging Bull werd gespeeld, is 95 jaar oud geworden.

De voormalige wereldkampioen van het middengewicht stierf in een verpleeghuis wegens complicaties door een longontsteking, vertelde zijn vrouw de Amerikaanse website TMZ. Op basis van LaMotta's 1970-memoires, toont Raging Bull een emotionele vechter die worstelt met het leven buiten de ring. Met de film uit 1980, geregisseerd door Martin Scorsese, verdiende de Niro een beste acteur award bij de Oscars.

'Ik wil gewoon dat mensen dit weten, hij was een geweldige, lieve, gevoelige, sterke, dwingende man met een goed gevoel voor humor, met ogen die geschitterd hebben,' zei mevrouw LaMotta.

Gaan boksen door afwijzing van het leger

Geboren op 10 juli 1922 aan Italiaanse ouders in het Bronx-gebied van New York, ging hij boksen nadat hij door het Amerikaanse leger werd afgewezen wegens een medische aandoening. Zijn uithoudingsvermogen in de ring, heeft hem de bijnaam "The Bronx Bull" opgeleverd. LaMotta won eerst de nationale erkenning twee jaar na zijn debuut in het prof boksen circuit, toen hij Sugar Ray Robinson zijn eerste nederlaag ooit gaf in 1943.

Een van de beste boksers ooit

Zijn ruwe stijl en sterke kin maakten hem een ​​van de beroemdste vechters in het boksen in de jaren 1940 en 1950, in een tijd dat boksen een van de populairste sporten in Amerika was. Nadat hij zich verzet had tegen de mafia die inspanningen deden om hem voor hen te laten vechten, heeft hij later in 1947 opzettelijk een gevecht verloren, waarbij hij in 1947 een schorsing opliep. Volgens de International Boxing Hall of Fame was zijn carriere record 83 overwinningen, 19 verliezen, onbeslist en 30 knockouts.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws