Interview met top vechtsport talent Redouan Laarkoubi Nieuws
Nieuws

Interview met top vechtsport talent Redouan Laarkoubi

Interview met top vechtsport talent Redouan Laarkoubi

Redouan Laarkoubi, een van de top vechtsport talenten!

Foto: Fight News
Foto: Fight News

Wij spraken met Redouan Laarkoubi over zijn huidige carrière en zijn toekomst plannen, de op 15 maart 1991 geboren vechter uit Den Haag uit de stal van Fightclub 070, is een van de top vechtsport talenten waarvan wij vinden dat zij meer aandacht verdienen in de media. Immers zijn het talenten als Redouan, die de toekomst zijn van de vechtsporten in ons land, en een positieve invloed hebben op de jeugd.

Wanneer ben je voor het eerst in contact gekomen met je sport?

Tot mijn 16e heb altijd gevoetbald totdat de sportclub waar ik lid van was stopte met bestaan, was ik op zoek naar een nieuwe voetbalclub, echter had een vriend mij overgehaald om een lesje kickboksen bij te wonen. Toen was ik meteen verliefd op de sport.

Wie is je grote voorbeeld?

Op gebied van kickboksen heb ik niet echt een voorbeeld, ik kijk meer op naar mensen die wat uit hun leven halen, en met weinig veel bereiken.

Voor welk land kom je uit?

Ik kom uit voor Nederland/Marokko

Hoe vaak train je?

In een wedstrijd voorbereiding train ik gemiddeld 7x per week, en als ik geen wedstrijd heb train ik 4x.

Waar train je en met wie?

Ik train bij fightclub 070, waar ik veel train met Ismeal Benali.

Wat was je zwaarste gevecht tot nu toe? En tegen wie?

Zwaarste gevecht tot nu was tegen Jaraya dat was 4 rondes hoog tempo combinaties. Conditioneel was die heel zwaar.

Tegen wie zou je in de ring willen staan?

Het maak niet uit tegen wie ik sta, ik wil altijd tegen de beste staan. Want ik wil altijd ontwikkelen en beter worden in deze sport, en als ik elke keer tegen een goeie tegenstander sta dan haal ik de beste uit mijn trainingen, (meer motivatie of slimmer te trainen).

Wie is je trainer/coach?

Ik wordt getraind door Hafid El Boustati

Hoe lang draai je al top partijen?

Ik ben al 2 Jaar A klasse, maar train sinds 6 maanden echt serieus (wat je serieus kan zien want werk nog steeds fulltime erbij, als trambestuurder).

Wat zijn je andere interesses/hobby’s naast vechtsport?

Naast vechtsport werk ik nog fulltime als Trambestuurder,

Welke organisatie vecht je nu voor?

Ik vecht voor Enfusion.

Welke organisatie zou je voor willen vechten?

Ik zit goed bij Enfusion.

Wat is je ultieme doel in de sport?

Aangezien ik door deze sport een groot bereik heb, wil ik dit gaan gebruiken om wat terug te doen voor de jeugd. Om hen te helpen tegen dingen waar ze tegen aan lopen.

Hoe sta je tegen over het feit dat vechtsporten/sporters minder belicht worden in de pers dan andere sporten?

Heel jammer want kickboksen is net als iedere andere sport een die veel van een sporter vergt, en omdat het minder door de media en overheid word gewaardeerd, is het moeilijk om onafhankelijk te vechten de gages zitten veel lager dan bij andere sporten.

Welke boodschap/tips heb je voor jongeren die ook op vechtsport willen?

Als je iets wil moet je er vol voor gaan. En als je hard valt moet je ervoor zorgen dat je opstaat, want Rome is ook niet in 1 dag gebouwd je moet geduld hebben en keihard blijven trainen, ook als het voor jou gevoel veel te langzaam gaat. Als je in jezelf blijft geloven komt er altijd een kans, en dan moet je fit genoeg zijn om die kans te grijpen.

Wat is je eerstvolgende gevecht en waar? En ga je deze winnen?

Mijn volgende gevecht is op 30 September 2017 tegen "Tayfun Ozcan". Dit de afsluiter van de Enfusion league, en dan word de €200.000 verdeeld. Het is een heel belangrijke partij omdat de uitslag alles bepalend is. Het een partij die vele deuren kan open of sluiten, vandaar dat ik ook alles ga geven en nu in mijn voorbereiding alles geef.

Is het een titelgevecht? Zo ja welke titel is er te winnen?

Het is een Enfusion League toernooi van 6 man die 1 jaar duurt. Als je als 1 nummer eindigt mag je jezelf wel de beste In Enfusion (-72.5kg klasse) noemen.

Wat wil jezelf nog kwijt aan onze lezers?

Dat ik mijn hart en ziel in deze sport stop, en dat je de komende tijd nog veel van me gaat horen.

Meer steun voor onze top vechtsport talenten!

Wij danken Redouan voor dit openhartige interview, eens te meer geeft het aan dat ons talent veel beter gepromoot mag en kan worden in de media en daarbuiten. Redouan noemde het al, de vechtsporten worden ondergewaardeerd op vele vlakken, als je deze afzet tegen andere sporten. Vechters zoals Redouan verdienen een groter podium, het zijn top sporters die veel moeten laten om hun doel te bereiken. Het vergt namelijk meer dan alleen maar lef om een ring in te stappen en alles te geven.

Wil je weten hoe het Redouan en de andere vechters vergaat op 30 september? Koop dan een kaartje en ga eens live kijken wat deze vechters in huis hebben. Laat je steun zien aan onze talenten, het wordt zeker gewaardeerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws