Interview met mister Fightnews Houssin El Bouchehati - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Interview met mister Fightnews Houssin El Bouchehati

Interview met mister Fightnews Houssin El Bouchehati

Wie kent Houssin El Bouchehati niet een van de vechtsport experts in Nederland en daarbuiten.

Interview met mister Fightnews Houssin El Bouchehati

Wij spraken met Houssin El Bouchehati die al jaren bekend is met, en in de vechtsport wereld. Een man met een grote passie en kennis, hij wordt door veel mensen geraadpleegd als het op vechtsport zaken aankomt.

Houssinn ben je zo in de vechtsportwereld verzeild geraakt?

Als kind zijnde waren we allemaal gek op vechtsporten vooral Kung Fu films, ninja films, Bruce lee, je kunt t allemaal zo gek niet bedenken, en we probeerden het allemaal op straat uit. En je moest je energie en agressie ergens kwijt. Zodoende die inspiratie voor vechtsporten. Ik denk dat t bij de meeste in onze Marokkaanse generatie zit. Of voetbal of vechtsport.

Hoelang houd jij je al met vechtsporten bezig?

Ik beoefen  sport al sinds m’n 14de  dat deed ik gelijk samen met voetbal, m’n broer zat destijds op karate bij Coen Scharrenberg, en raadde me ook aan om karate te doen. Paar lessen gevolgd maar karate was niet mijn ding en uiteindelijk maanden later ging op kickboksen bij de broer Wim Scharrenberg. Ik hebt het jaren actief gedaan tot m’n 26 ongeveer daarna verhuizingen elders wonen in Nederland, Waardoor in geruime tijd stopte. Ik pakt wel hier en daar af en toe een training maar dat was het dan ook. Ik kwam er ook niet meer aan toe, je  dacht meer aan uitgaan, vrouwen etc. Ik train heel af en toe (kickboksen). Wanneer ik er de tijd voor heb. Voor de rest doe ik veel met kickboksen achter de schermen, Analyses, Video Bewerking, etc., ik houd me dagelijks met de sport bezig

Wat is je favoriete vechtsport?

Kickboksen is en blijft m’n favoriet sport, ook een sport met veelzijdig kijk op het spelletje. En is ook gewoon geweldig om naar de toekomst te kijken en kickboksen never dies!

Wat is er zoal veranderd in de vechtsport de afgelopen jaren?

Er is veel veranderd, maar ook weer niets veranderd, ligt eraan hoe je er tegen aan kijkt. Behalve in t zwaar gewicht vind ik het wat minder worden. En dat er snel opkomende talenten doorstromen. Want elk tijdperk kan je niet vergelijken met het vorige,

Je steunt veel vechtsporters, wat wil je daar mee bereiken?

Elke vechter traint hard voor een wedstrijd doet uitermate z’n best in de ring en dat vind ik al een grote prestatie. Ik probeer deze jongens te steunen dat ze meer erkenning krijgen. Voor al het werken naar de wedstrijd toe. Tegenwoordig is dat gewoon moeilijk als je de juiste mensen niet in je omgeving hebt.

Wat vindt jij dat een goede vechtsporter maakt?

Een goed vechtsporter is iemand die de tijd neemt voor iedereen, die z’n uitstraling toont om wie hij is en niet wat hij is, ik kan wel een voorbeeld van een vechter geven maar dat laat ik wel liever achterwege.

Je koppelt ook vaak vechtsporters aan evenementen, de zogenaamde match making, hoe komt het dat men jou hiervoor vraagt?

Veel mensen raadplegen mij. En daarbij vind ik het ook leuk. En schiet graag sommige organisatie te hulp.

Je hebt ontzettend veel volgers via social media, dit brengt best wel verantwoording met zich mee. Merk je dat ook?

Nee niet echt in het bijzonder, ik doe mijn ding, en als mensen er vraag naar hebben beantwoord ik ze altijd het zij via bericht en of chat.

Welke grote organisaties vind jij goed als het aankomt op organiseren van gala’s?

Van de grote organisatie, Enfusion toch wel mijn favoriet die bieden meer perspectief en geven iedereen een kans en staat ook open voor meerdere dingen. En leuke mensen. Kleinere galas vind ik allemaal wel mooi en altijd gezellig.

Houssinn El Bouchehati met Glen HuismanWat zou er volgens jou beter kunnen, of veranderd moeten worden om de vechtsporten positief in het daglicht te zetten?

Zoals het nu gaat, hoeft er weinig veranderd te worden, elke organisatie doet zijn ding,alles word goed georganiseerd als ik het heb over Enfusion, en Fightersheart die ik onlangs bezochte,

Er is veel jaloezie binnen de vechtsport wereld, merk jij daar iets van?

Natuurlijk merk je daar veel van. Maar daar kan ik helaas geen uitspraak over doen. Ik denk dat jaloezie overal wel heerst, niet alleen bij t vechtsporten zelf bij de kleding winkels waar een de ene winkel juffrouw meer kleding verkoop dan de andere, dat is iets wat menselijk is. Jammer genoeg.

Met wie werk je beste samen, en wat is je favoriete organisaties?

Ik werk meestal alleen en probeer zo veel mogelijk te doen voor Enfusion- Fightsense, Glorious Heroes, Ringfight Promotions, AFO Antwerpen, DK-Fight Promotion, Enfusion Abu Dhabi en alles wat Enfusion op de kaart heeft te promoten

Jij werkt met verschillende mensen in de vechtsport wereld samen, ook met nieuwsbronnen, waarom doe jij dat?

Om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over de gang van zaken. Omtrent de kickboksen zodat ik dit met de volgers kan delen wat er allemaal komt en te wachten staan.

Zijn er nog zaken die jij wilt delen met onze bezoekers?

Blijf me volgen om up to date te blijven met kickboks nieuws, en ik dank Vechtsport Info ook voor de waardering.

Bekijk ook

UFC knokker Nate Diaz klaagt: ‘Ik wil vechten’

Diaz is lid van de UFC-selectie sinds 2007

‘Rico tegen Jamal de BESTE partij om te maken’ (video)

Er is al veel gezegd en geschreven over de rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Snelle actie! Scheids voorkomt bloedbad na ‘KO’ (video)

Een geluk dat de scheids goed bij zijn positieven was

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page