Home / Nieuws / Internationale vechtsport bond ISKA reageert op ‘zwartmakerij’ tegen Nederlandse afdeling

Internationale vechtsport bond ISKA reageert op ‘zwartmakerij’ tegen Nederlandse afdeling

Internationale vechtsport bond ISKA reageert op 'zwartmakerij' tegen Nederlandse afdeling
Foto links: ISKA Director Nederland Willem Verdonk en Toshi Naka, ISKA director of Japan

Het rommelt wel vaker in de Nederlandse vechtsportwereld die soms doorspekt lijkt met jaloezie, daar waar men de sport zou moeten verbroederen. Er werden allerlei geruchten verspreid over de ISKA, die niet waar blijken te zijn.

Enkele weken geleden werden op social media geruchten verspreid dat de Nederlandse afdeling van de ISKA een schorsing van een jaar zou hebben gekregen van de internationale overkoepelende ISKA organisatie.

De ISKA is bekend voor het sanctioneren van grote vechtsport gala’s zoals GLORY Kickboxing en een Bellator, maar ook de bekende officiële K-1 toernooien vallen onder de auspiciën van de bond.

Stemmingmakerij

“Wij zijn springlevend” zegt Jan-Willem Verdonk van ISKA Nederland. “Er worden wel vaker geruchten verspreid, dat wij geschorst zouden zijn is volkomen onzin.

De bronnen van deze geruchten zijn ook bekend aangezien deze onder eigen naam op social media de geruchten verspreiden zonder wederhoor. Als deze personen contact met mij hadden opgenomen, dan had ik hen persoonlijk kunnen vertellen dat er niets aan de hand is.

Internationaal netwerk

Sterker nog: wij zijn volop positief bezig en worden regelmatig benaderd om toernooien en evenementen te sanctioneren” zegt Verdonk.

Afgelopen weekend was-ISKA Netherlands gastheer voor de ”International Directors Meeting” van de ISKA waar alle internationale National Directors aanwezig waren. Het evenement vond plaats in het Steigenberger Airport Hotel in Amsterdam.

Vooruitgang

“Er zijn weer veel ontzettend mooie dingen voor onze sport en de ISKA in Nederland doorgesproken en vastgelegd”.

Zijn laatste reactie: “Let op: het grootste en mooiste amateur toernooi wat Nederland ooit heeft gezien komt eraan, 100 percent ISKA-MADE. Hierbij zal het Nederlandse team worden ondersteund door internationale ISKA officials ‘from all over the World!!!!!”

Bekijk ook

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...

Ronda Rousey moet de ring in tegen Cris Cyborg!

Bitch Fight: Ronda Rousey ‘weigert’ contract bij WWE

Zorgen over de lange termijn toekomst van Ronda Rousey bij de WWE zijn opnieuw gevoed. ...

2 tegen 1: straatgevecht loopt verkeerd af (video)

Vechten op straat is niet slim, zeker niet als je denkt wel even iemand af ...