Home / Nieuws / Influencers Battles: Duitse YouTube-ster debuteert als MMA-vechter

Influencers Battles: Duitse YouTube-ster debuteert als MMA-vechter

Foto: Youtube

In de huidige tijdgeest lijken zogenaamde Influencers Battles niet meer weg te denken uit de vechtsport wereld. Met Youtube sterren die elkaar bevechten, tot BNers die met elkaar de boksring ingaan zoals bij RTL’s Boxing Stars.

Duitsland lijkt zich ook aan te sluiten bij de trend, zo maakt de Duitse vechtsport en fitness goeroe Uwe Schüder aka ‘Flying Uwe’ zijn MMA debuut op GMC 18. Schüder is het best te omschrijven als de Duitse equivalent van onze eigen Arie Boomsma.

De Hamburg stammende Schüder lijkt te zijn gemaakt voor de ring. Vanaf de leeftijd van 14 begon Uwe Kung Fu te trainen. Hij dankt de naam “Flying Uwe” aan zijn spectaculaire vliegende trappen uit die tijd.

Enthousiasme

Uwe Schüder enthousiasmeert miljoenen fans op YouTube als “Flying Uwe”. Daar geeft hij tips en online lessen voor de enthousiaste krijgskunstenaars in spe. Na het bereiken van zijn zwarte band Uwe in het Braziliaans Jiu-Jitsu, begon hij met MMA training onder Ismail Cetinkaya.

Voor zijn MMA debuut Uwe vol vertrouwen: “Door mijn jarenlange ervaring als vechter in semi-contact, ga ik graag de uitdaging van de mixed martial arts”

De tegenstander van Flying Uwe

Tegen welke tegenstander Flying Uwe op 2 februari in de kooi staat is nog niet bekend. Na de eerste informatie heeft Uwe niet te maken met een “beroemdheid” maar een echte vechter.

Het evenement vindt plaats in de Edel Optica Arena in Hamburg op 2 februari aanstaande. Voor degenen die niet ter plaatse kunnen zijn, het event wordt op ranFIGHTING.de uitgezonden.

Bekijk ook

Jeet Kune Do: De vechtsport zonder bond (wirwar)

Kan een vechtsport bestaan zonder bond?

Stille tocht voor doodgeschoten thaibokstrainer Saban Berk

Er wordt een stille tocht georganiseerd voor de in Amsterdam doodgeschoten thaibokstrainer Saban Berk.

UFC pakt cafe aan die illegaal MMA-wedstrijden uitzond

De UFC vervolgt een bar in New York wegens het illegaal uitzenden van een van haar evenementen.