Home / Nieuws / Influencers Battles: Duitse YouTube-ster debuteert als MMA-vechter

Influencers Battles: Duitse YouTube-ster debuteert als MMA-vechter

Foto: Youtube

In de huidige tijdgeest lijken zogenaamde Influencers Battles niet meer weg te denken uit de vechtsport wereld. Met Youtube sterren die elkaar bevechten, tot BNers die met elkaar de boksring ingaan zoals bij RTL’s Boxing Stars.

Duitsland lijkt zich ook aan te sluiten bij de trend, zo maakt de Duitse vechtsport en fitness goeroe Uwe Schüder aka ‘Flying Uwe’ zijn MMA debuut op GMC 18. Schüder is het best te omschrijven als de Duitse equivalent van onze eigen Arie Boomsma.

De Hamburg stammende Schüder lijkt te zijn gemaakt voor de ring. Vanaf de leeftijd van 14 begon Uwe Kung Fu te trainen. Hij dankt de naam “Flying Uwe” aan zijn spectaculaire vliegende trappen uit die tijd.

Enthousiasme

Uwe Schüder enthousiasmeert miljoenen fans op YouTube als “Flying Uwe”. Daar geeft hij tips en online lessen voor de enthousiaste krijgskunstenaars in spe. Na het bereiken van zijn zwarte band Uwe in het Braziliaans Jiu-Jitsu, begon hij met MMA training onder Ismail Cetinkaya.

Voor zijn MMA debuut Uwe vol vertrouwen: “Door mijn jarenlange ervaring als vechter in semi-contact, ga ik graag de uitdaging van de mixed martial arts”

De tegenstander van Flying Uwe

Tegen welke tegenstander Flying Uwe op 2 februari in de kooi staat is nog niet bekend. Na de eerste informatie heeft Uwe niet te maken met een “beroemdheid” maar een echte vechter.

Het evenement vindt plaats in de Edel Optica Arena in Hamburg op 2 februari aanstaande. Voor degenen die niet ter plaatse kunnen zijn, het event wordt op ranFIGHTING.de uitgezonden.

Bekijk ook

Vechtsporten door corona ongekend gestegen in populariteit

Het blijkt dat tijdens de coronapandemie de vechtsporten ontzettend gegroeid zijn in populariteit. Een van ...

Japanse vechtersbaas biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan

Alistair Overeem werd vandaag genadeloos aan de kant geschoven door zijn werkgever UFC. De Amerikaanse ...

Eerste sportscholen ontvangen Keurmerk Vechtsportautoriteit

De eerste Keurmerken van de Vechtsportautoriteit zijn uitgedeeld. Een aantal sportscholen mag zich al de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page