IKSA gebruikt vijf juryleden en open scores bij GLORY 51 Badr vs Hesdy! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / IKSA gebruikt vijf juryleden en open scores bij GLORY 51 Badr vs Hesdy!

IKSA gebruikt vijf juryleden en open scores bij GLORY 51 Badr vs Hesdy!

ISKA-president bespreekt het gebruik van vijf juryleden / open scores bij GLORY-evenementen

Afgelopen mei 2017 op GLORY 41 in Den Bosch, Nederland, introduceerde GLORY opnieuw open scoring bij een evenement voor het eerst sinds GLORY 9. En op GLORY 50 in Chicago, Illinois eerder deze maand, keerde het terug naar de VS Met open scoren kunnen de juryleden scoren kaarten worden onthuld na elke ronde in plaats van aan het einde van het gevecht. Het kan de strategie van een vechter veranderen, hem bewust maken of hij wint of verliest, en ook de kijkervaring van een fan veranderen. Het drama wordt in principe geëlimineerd omdat kijkers elke ronde ingewijd worden voor de scores, wat zorgt voor minder opwinding zorgt dan als de scores worden gelezen na een close-gevecht.

Eerst testen in Europa

“We wilden het uittesten in Europa”, zei de voormalige GLORY CEO, chief development officer Jon J. Franklin, tegen diverse pers na GLORY 41. “Zoals u weet, variëren de regels en voorschriften voor open scores van rechtsgebied tot rechtsgebied. Op dit moment is de gedachte dat we het zullen doen waar we kunnen. Zoals sommige mensen hebben opgemerkt, kun je in elke andere sport zien hoe het met je gaat. In honkbal, basketbal, voetbal weet iedereen wat de score is. En kan men de strategie en toekomstplan aanpassen op basis van wat de score is. ”

IKSA gebruikt vijf juryleden en open scores bij GLORY 51 Badr vs Hesdy!

Resultaten alleen in de TV uitzending getoond en niet in de arena zelf

Snel vooruit naar GLORY 50, die plaatsvond op 16 februari, toen zowel open scores als het gebruik van vijf juryleden werden goedgekeurd voor een Amerikaans evenement via de Illinois State Athletic Commission. GLORY gebruikt al vijf jaar vijf jury leden, maar alleen voor gevechtskaarten buiten de Verenigde Staten. Het was dan ook een grote verassing om te horen dat ringaankondiger Tim Hughes vijf scores afleest na het eerste gevecht dat die avond de hele tijd duurde. Als u het evenement niet in het UIC-paviljoen in persoon hebt bijgewoond, was u er niet van op de hoogte dat open scores werden gebruikt. En dat komt omdat de ISKA het alleen zou toestaan ​​onder de voorwaarde dat de resultaten alleen in de uitzending zouden worden getoond en niet in de arena.

Ingestemd met een beperkte open score

Cory Schafer, de president van het ISKA, die GLORY kickboksevenementen regelt buiten Amerika, en in combinatie met State Athletic Commissions in de VS, werpt enig licht op hoe beide werden goedgekeurd voor GLORY 50, met beperkingen op open scoring. “GLORY vroeg me om een ​​verzoekschrift in te dienen bij de Athletic Commission in Illinois ten gunste van open scoring en het gebruik van vijf juryleden,” zegt Schafer. “Ze keurden het gebruik van vijf juryleden goed, en ze stemden in met een beperkte open score, waarbij de scores voor elke ronde aan de televisie medewerkers zouden worden verstrekt, en die aan het publiek via de televisie konden worden uitgezonden, maar niet aan het live publiek of de functionarissen in de zaal.”

Parameters voor open scoring

De hoofdfunctionaris van de ISAC, Nancy Illg, stelde de parameters voor open scoring als volgt: Eén persoon van GLORY’s productieteam zat aan haar bijzettafeltje en ontving de scores van de juryleden na elke ronde, en communiceerde die vervolgens naar de televisietruck, die hen voorzag naar de uitzending. Schafer, die de ISAC een score van vijf juryleden bezorgde, lichtte de redenering achter die commissie toe om open scoren binnen de arena te weigeren, en dat is hoe het in het buitenland wordt gedaan. “De grootste zorg en de grootste waargenomen regulerende negatieve impact van open scores is dat het de score van de jury zal beïnvloeden,” legde hij uit. “Met andere woorden, als jij en ik juryleden zijn en aan het einde van de eerste ronde kondigden ze aan dat ik een 10-9 scoorde voor de zwarte hoek had, en je scoorde een 10-9 voor de witte hoek, wordt het twijfelachtig. ”

De toename van gesplitste beslissingen

Een ander bijproduct van vijf juryleden is de toename van gesplitste beslissingen. Als vier juryleden in het voordeel van één vechter beslissen en de vijfde regel ten gunste van de tegenstander, is het een split decision, wat voor veel fans en media heel vreemd was. Zoals bij elke andere atletische commissie in de VS, verschillen bepaalde regels, voorschriften en beleid van staat tot staat. Dus alleen al omdat de Illinois commissie open scoren heeft goedgekeurd en het gebruik van vijf juryleden betekent niet dat een andere commissie dat zal doen. Schafer zei dat GLORY een open score zou hebben en het gebruik van vijf juryleden voor andere commissies van de staat, te beginnen met de California State Athletic Commission. GLORY gaat op 31 maart terug naar de Stateside met GLORY 52 in The Pacific Room in Long Beach Arena in Long Beach, Californië.

Maar het gebruik van open scoren zal niet plaatsvinden op dat evenement.

Andy Foster, de executive officer van de CSAC, dat CSAC dat hij het gebruik van open scores bij GLORY 52 niet zal goedkeuren. Men wacht nog op bevestiging of het gebruik van vijf juryleden zal zijn toegestaan ​​op dat evenement. Over de verschillen tussen bepaalde evenementen met behulp van open scores en vijf juryleden en anderen die ze niet gebruiken, vertelde Schafer vorig jaar al dat “alles altijd wordt beoordeeld.” Hij noemde ook enkele zorgen die hij en GLORY zouden bespreken met betrekking tot inconsistenties tussen gebeurtenissen. Voor de nabije toekomst zullen echter veel evenementen anders blijven draaien, zoals GLORY’s volgende evenement, GLORY 51, dat plaatsvindt op 3 maart in Rotterdam, Nederland, een open score en vijf juryleden zal gebruiken, volgens Schafer. Dus GLORY-vechters en fans zullen zichzelf moeten blijven informeren over de verschillen en inconsistenties tussen gebeurtenissen in de Verenigde Staten en het buitenland in de toekomst.

Bekijk ook

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

BREAKING: Poirier vs McGregor officieel voor 10 juli

Conor McGregor en Dustin Poirier zullen dan toch echt de UFC-kooi in gaan tegen elkaar.

‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

John McCarthy de bekende MMA-scheidsrechter heeft flink wat commentaar op een van zijn collega's.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page