'Ik snap dat mensen sterven': UFC-kampioen over Covid-19 besmetting - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ‘Ik snap dat mensen sterven’: UFC-kampioen over Covid-19 besmetting

‘Ik snap dat mensen sterven’: UFC-kampioen over Covid-19 besmetting

Alexander Volkanovski gaf details over zijn besmetting met COVID-19 en de heftige longontsteking die een ziekenhuisopname noodzakelijk maakte: ‘Je kunt zien hoe mensen overlijden’.

De UFC-vedergewicht kampioen Volkanovski werd in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19-longontsteking, nadat hij het virus dagen voor zijn geplande titelverdediging tegen Brian Ortega op 27 maart, tijdens UFC 260 in Las Vegas had opgelopen.

Verschrikkelijk

Eerst had Volkanovski milde klachten en verbleef de 32-jarige kampioen aanvankelijk in quarantaine in het gasthotel in Las Vegas. Echter moest de Australiër naar het ziekenhuis omdat zijn toestand verslechterde. Wat Volkanovski daar zag zal hem voor altijd bij blijven.

Zo verteld de vechter hoe slecht hij er aan toe was. ,,Dit hele COVID-gedoe is geen grap”, zei Volkanovski. ,,Daarom wilde ik deze video maken. Nogmaals, iedereen zal zijn gedachten hebben, maar veel mensen vroegen me hoe het was om symptomen te krijgen, en nu zijn jullie je ervan bewust. “

“Ik denk dat als ik ongezond was, ik misschien andere problemen zou hebben, en je kunt zien hoe mensen overlijden en dat soort dingen. Dit is nogal ernstig.”

Bekijk ook

‘KO’ Killer! Glory’s Guto Inocente sloopt rivaal in MMA-gevecht

Guto Inocente, de voormalige Glory vechters sloopte gisteren zijn tegenstander Alison Vicente op brute wijze tijdens het NCF 9 evenement in Brazilië.

Opgepakt! Bekende kickboks promotor en minister in de cel

Aanklagers spanden een strafrechtelijke rechtszaak aan van vijf punten in deze zaak

Knokken! UFC’ers Gaethje en Chandler stemmen in met gevecht

Justin Gaethje en Michael Chandler hebben mondeling ingestemd met een lichtgewicht gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page