IFMA Wereldkampioenschappen 2018 naar Cancun Mexico Nieuws
Nieuws

IFMA Wereldkampioenschappen 2018 naar Cancun Mexico

IFMA Wereldkampioenschappen 2018 naar Cancun Mexico

World Muay Thai Championships 2018 vindt plaats in Cancun van dinsdag 10 mei tot en met zaterdag 19 mei.

Het evenement volgt een historische The World Games 2017 in Wroclaw, waar "The Art of Eight Limbs" zijn debuut maakte in juli. Het is ook de eerste keer dat het Pan-Amerikaanse continent een muaythai-evenement van dit kaliber organiseert. Op dinsdag onthulde de Internationale Federatie van Muaythai Amateur (IFMA) het officiële logo van het komende kampioenschap. Quetzalcoatl werd aangekondigd als de mascotte van het evenement.

IFMA Wereldkampioenschappen 2018 naar Cancun Mexico

De belangrijkste goden tussen pre-Spaanse beschavingen

"Feathered Serpent is een van de belangrijkste goden tussen pre-Spaanse beschavingen in de oostelijke regio van Mexico, waar het kampioenschap plaatsvindt", zo schetste het persbericht. "De legende gaat dat Quetzalcoatl de menselijke vorm heeft aangenomen om zijn kennis met andere mensen te delen."

Dualiteit tussen dierlijke kracht en menselijke kennis

"Dit was een van de belangrijkste ideeën om de dualiteit tussen dierlijke kracht en menselijke kennis te vertegenwoordigen, die erg lijkt op Muay Thai. De balans tussen deze twee kwaliteiten vormt de perfecte combinatie om deze sport te beoefenen. De cirkel symboliseert een pre-hispanic grens die stabiliteit en kracht geeft aan de letters en Quetzalcoatl-figuur. "

In 2017 werd IFMA Muay Thai World Championships gehouden in Minsk, Wit-Rusland. Volgens de rapporten presenteerde het evenement het sterkste veld van atleten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws