ICOON: De dag dat Diego Maradona in een bokswedstrijd vocht (video) Nieuws
Nieuws

ICOON: De dag dat Diego Maradona in een bokswedstrijd vocht (video)

ICOON: De dag dat Diego Maradona in een bokswedstrijd vocht (video)

Diego Maradona is niet meer. Een van de grootste voetballers en wellicht wel grootste ooit. Overleed vandaag op 60-jarige leeftijd.

Wat velen zich echter niet herinneren. Is dat de uniek begaafde Argentijn ooit ook een andere sport probeerde namelijk boksen. In april 1996 hield Maradona zich aan een belofte aan zijn vriend Santos ‘Falucho’ Laciar. En stapte de topvoetballer in de ring voor een drie-ronden oefengevecht.

Falucho, zelf ook een icoon en sportheld in Argentinië. Werd in 1981 een grootheid in zijn land. De bokser sloeg Peter Mathebula knock-out en claimde de WBA-wereldtitel.

We doen het nog eens over

15 jaar later werd de overwinning van Falucho op Mathebula. Nog eens haarfijn gevierd en stapte Maradona tegen Santos Lancia’s de ring in. Alhoewel Maradona toen nog actief voetbalde bij Boca Juniors. Mocht hij bij uitzondering de ring in.

Er was nog een grappig incident toen zowel Maradona als Lanciar. Zich tegen de scheidsrechter richtte. De opbrengst van de wedstrijd werd gedoneerd. Het geld ging naar de club van generaal Paz Junior in Cordoba Argentinië.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws