Houdt deze 5 vechters in de gaten! '2022 knaljaar' Nieuws
Nieuws

Houdt deze 5 vechters in de gaten! '2022 knaljaar'

Houdt deze 5 vechters in de gaten! '2022 knaljaar'

Terwijl 2022 van start gaat, jagen vechters op titelkansen, voormalige kampioenen en veteranen willen wraakgevechten en jonge talenten hopen naam te maken. Maar wie moet je in de gaten houden, wij hebben een korte lijst samengesteld.

Om beginnen met Alex Pereira, voormalig GLORY Kickboxing-kampioen die overstapte eind vorig jaar naar de UFC. De Braziliaan heeft nog een lange weg te gaan voordat een titelgevecht krijgt, maar dat is zeker de weg die hij hoopt te nemen (lees verder onder video).

Pereira's knock-out UFC-debuut tegen Michailidis trok veel aandacht en verwacht wordt dat hij tegen oud Glory rivaal en huidig UFC-middengewicht kampioen Israel Adesanya zal strijden. Afhankelijk of Adesanya dan nog zijn titel in bezit heeft. Bij Glory verloor Adesanya via KO van de Brazillaan.

Brits gevaar

Paddy Pimblett, uit Engeland is een van de meest spraakmakende talenten in tijden. Hij moet nog veel verbeteren om een ​​kanshebber te worden, maar op 27-jarige leeftijd heeft hij ook veel tijd. Je kunt op zijn minst op Pimblett rekenen voor vermakelijke gevechten.

De Brit ziet een toekomstig gevecht met oud Cage Warriors collega en UFC-ster Conor McGregor wel zitten. Volgens Pimblett zou dat de grootste kaskraker ooit worden bij de UFC. Pimblett's recentste gevecht was tegen Luigi Vendramini, welke hij won in eerste op TKO in september 2021.

Nederlandse vechters

Een Nederlandse naam mag niet ontbreken en dat is die van Gegard Mousasi. Momenteel vecht Mousasi bij Bellator MMA, waar hij de tweevoudig en huidige Bellator middengewicht kampioen is. Topman Scott Coker van Bellator heeft al aangegeven Mousasi dit jaar flink bezig te willen houden.

Mousasi's laatste gevecht was in augustus vorig jaar waar hij met succes zijn titel verdedigde tegen John Salter die via TKO versalgen werd. Mousasi's eerstvolgende gevecht is met Austin Vanderford op 25 februari in Dublin, Ierland.

Kickboksen

We schakelen over van MMA naar het kickboksen met Antonio Plazibat. DE Kroaat die in Nederland traint is met recht een opkomende ster bij Glory in het zwaargewicht. Zijn prestatie tegen de Roemee Benjamin Adegbuyi afgelopen oktober tijdens Collision 3 maakte hem gelijk troonopvolger van kampioen Rico Verhoeven.

Plazibat is uit op bloed en wil onder andere wraak nemen op de Pool Arkadiusz Wrzosek die vorig jaar Badr Hari op brute wijze knock-out trapte. Plazibat en Badr zijn oude trainingmaten en daarvoor wil de Kroaat achter de Pool aan. Ook een gevecht met Verhoeven zou mogelijk kunnen zijn.

Oude garde

Last but not least Gokhan Saki die zijn terugkeer maakte naar Glory na jaren afwezigheid. Tijdens Glory Collision 3 maakte de Nederlands-Turkse topvechter korte metten met de Britse topvechter James McSweeney. De berucht low-kicks van Saki waren teveel voor de Brit.

In aanmerking nemende dat Saki slechts een korte voorbereiding had voor zijn gevecht tegen McSweeney zal er nog veel in de pot zitten voor eenander gevecht. Wanneer Saki weer vecht is nog niet bekend. Glory kondigde recen aan Nederland voorlopig te mijden dus de Saki fans moeten naar het buitenland uitwijken om live te kijken. Overigens staan veel fan een gevecht met Luis Tavares voor die in het verleden trainde met Saki.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws