Hoodfights in Nederland: 'We willen gewoon knokken'
Home / Nieuws / Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Het fenomeen HoodFights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze gesanctioneerd zijn door een bond en op eigen regels. Zo is HoodFights algemeen te omschrijven, maar er is meer.

Onze redactie dook in de wereld van de Hoodfights in ons land die sinds de coronpandemie een flinke groei lijkt te hebben doorgemaakt. Het is niet makkelijk om in contact te komen met organisatoren van de gevechten. Echterspraken wij met Hoodfights Den Bosch (HDB),die graag anoienm willen blijven.

HoodFights Tiel

Een woordvoerder van HBD was bereidt iets meer te vertellen over het ontstaan. ,,Wij zijn ontstaan uit pure verveling. De sportscholen zijn dicht en er zijn geen evenementen. En de jongens die bij ons vechten willen gewoon knokken”, zegt Piet (anoniem. red.).

Verveling

,,We zijn ontzettend hard gegroeid en hebben vechters uit alle niveaus. Van ervaren knokkers tot jongens die het graag willen proberen.” Op de vraag of dit risico’s meebrengt is het antwoordt: ,,Wij matchen alleen vechters van hetzelfde niveau, om het gevaar op letsel te voorkomen.”

HBD doet meer om het letsel zo minimaal te houden. En wil zelfs een eigen league starten van boksen tot Bare Knuckle. ,,Wij hebben een prof team die de gevechten begeleid. We zorgen dat de ondergrond waar vechters op knokken ‘val veilig’ is. En door slaan is er niet bij, dat houden wij scherp in de gaten.”

Grijs gebied

Aangezien de Hoodfights zich in het grijze gebied bevindt wisselen de locaties waar de gevechten gehouden worden. Alleen ingewijden weten waar een gevecht plaatsvindt die vervolgens live op het Instagram account van HBD wordt uitgezonden.

Hoodfights zijn in het buitenland razend populair, overgewaaid vanuit Amerika, maakt het een stormachtige groei mee in het voormalige Oostblok. Overigens zeggen de Hoodfights organisaties geen angst te hebben voor de overheid en vindt dat er niets mis is, met een goed potje gecontroleerd knokken.

Bekijk ook

Wedden op Badr Hari Alistair Overeem 2022 doe je via Jacks Casino & Sports

Wedden op Badr Hari vs Alistair Overeem! ‘Hier kan het’

Voor Badr Hari en Alistair Overeem wordt het de derde keer dat de twee tegen elkaar de ring in gaan

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! 'Tegen de regels'

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! ‘Tegen de regels’

Slecht nieuws voor Tsjakadoea

Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video)

Zo begon UFC 30 jaar terug! ‘Met 1 Nederlandse vechter’ (video)

Er stonden slecht 2 buitenlandse vechters op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page