Homofoob! Aanklachten wegens discriminatie tegen UFC'er Darren Till
Home / Nieuws / Homofoob! Aanklachten wegens discriminatie tegen UFC’er Darren Till

Homofoob! Aanklachten wegens discriminatie tegen UFC’er Darren Till

Homofoob! Aanklachten wegens discriminatie tegen UFC'er Darren Till

Darren Till’s Instagram-berichten over transgenders zijn niet goed aangekomen en worden als discriminerend beschouwd. Er blijken een aantal klachten bij de Politie te zijn gemeld.

Een aantal berichten op de Instagram van Till werden gemeld aan de politie nadat hij online werd belaagd. De UFC-vechter uit Liverpool werd beschuldigd van het aanmoedigen van homofobie en transfobie. Dit nadat hij een aantal memes en opmerkingen over homo- en transgenders op Instagram had gedeeld.

Op het account van Till verscheen op maandag 26 juli een afbeelding waarin een ‘zwangere’ transgendervrouw wordt bespot die een babyscan heeft ondergaan, met het bijschrift ‘een goede week allemaal met de Hashtag positiviteit’.

Ik verander nooit

Het bericht leidde tot meer transfobe en homofobe opmerkingen. De post werd gemeld aan de politie van Merseyside en een woordvoerder van de politie zei dat “het onderzoek nog loopt”. Nadat hij was benaderd voor commentaar, plaatste Till een video op Instagram en zei hij: ,,Zoals iedereen weet dat ik altijd zeer controversiële dingen plaats, dit zal ik nooit, nooit, nooit veranderen.”

,,Dus onlangs plaatste ik deze transgender-meme, ik dacht dat het grappig was en ik wist dat het een reactie zou krijgen. Ik heb eigenlijk transgender vrienden, ze vonden het hilarisch. Zakenman en actief lid van de LHBTQ-gemeenschap van Liverpool, Drew Cockton, sprak zich ook uit tegen de berichten.

,,Transmensen hebben het al moeilijk genoeg in het leven zonder publieke figuren die uitdagen tot spot en haat aanmoedigen”, vertelde hij de Mail Online. ,,Meer dan negen op de tien transgenders hebben zelfmoord overwogen en meer dan twee op de tien hebben het geprobeerd.”

Bekijk ook

⚠️ Glory verplaatst Verhoeven vs Overeem persconferentie van maandag

De GLORY Collision 3 Rico Verhoeven vs Alistair Overeem persconferentie is verplaatst naar

Dikke bonus! UFC’er Smith SPEKT rekening met winst op Spann

Anthony Smith nam het afgelopen nacht op tegen Ryan Spann

‘Ongelijke strijd!’ Boksreus MEPT armworstel icoon ‘KO’ (video)

De ongelijke strijd verliep zoals voorspelt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page