Holzken nog steeds verbaasd over verlies tegen Doumbé Nieuws
Nieuws

Holzken nog steeds verbaasd over verlies tegen Doumbé

Holzken nog steeds verbaasd over verlies tegen Doumbé

Holzken; ik weet niet waar de jury mee bezig was?

Toen een split-beslissingswinst voor Cedric Doumbé (67-4-1, 39 KO's) in het GLORY 42 PARIS-evenement werd aangekondigd, was Nieky Holzken (90-13, 46 KO's) echt verbaasd. Enkele dagen later lijkt hij nog steeds geschokt.

Als dit zo is, win je een gevecht. Als dit is hoe de jury kijkt, dan kom ik de volgende keer met een bak koffie naar de ring en ik kan in de hoek zitten en gaan drinken, wat kleine puntjes maken, naar de andere hoek rennen en weer gaan zitten en mijn koffie opdrinken! "Zegt hij.

Holzken nog steeds verbaasd over verlies tegen Doumbé

Als dit het nieuwe kickboksen is, als dit het nieuwe kampioenschap verdedigen is, met vijf ronden en wat kleine trappen en stoten maken, dan is dat niet het kickboksen wat de mensen willen zien en is het zeker niet kickboksen voor mij. Ik respecteer Cedric Doumbé als vechter, maar niet zijn gevecht houding tegen mij.

Hij zegt dat ik oud ben?! Ik heb op zaterdagavond een marathon gelopen, en probeerde knockout te krijgen. Het is goed dat hij veel beweegt en hij heeft goede kopbeweging, dat is zeker, maar het is zo veilig, geen slechte bedoelingen. Daarom moeten ze de Glory regels wijzigen om de sport te behouden.

Als een vechter zo kan winnen, deel een lichte stoot uit,loop weg, maak een andere lichte stoot, spring weer weg - dan moeten ze de regels veranderen. Sommige mensen vinden het leuk, maar de meeste mensen vinden dat niet. Ik denk niet dat hij een echte kampioen is. Ik bedoel, hij is het omdat hij de beslissing heeft gewonnen, maar hij is niet echt een kampioenschapvechter met deze stijl van vechten.

Een jury lid voor Holzken

Slechts één van de vijf jury leden was op zaterdagavond voor Holzken, de andere vier hebben Doumbé als winnaar uitgeroepen. Holzken is van oordeel dat deze vier de juiste score criteria niet hebben toegepast volgens de GLORY-regels.

Kijk, ik ben een man. Je kan vechten en je kan winnen of je kan verliezen, maar het moet eerlijk zijn, 'zegt hij. 'Ik weet niet wat de jury leden zaterdagavond gedaan hebben. Ze moeten naar de regels kijken. In de regels die we hebben staan wie er de meeste actie en de meest spectaculaire technieken heeft krijgt de winst. Dus hoe moet je het winnen? Ik ging de hele tijd door!

In de eerste ronde blokkeerde ik al zijn aanvallen maar het was zo zacht dat ik de rest van de strijd had besloten om er doorheen te lopen en tegen in te gaan. Ik raakte hem met een lichaam stoot die hem pijn deed en hij maakte een beweging, als of het hem niets deed maar ik kon het zien dat hij pijn had.

Doumbé gaf toe dat ik hem pijn deed

In zijn gesprek na het gevecht zei hij dat ik hem een paar keer zeer goed raakte. Hij heeft me een keer niet goed geraakt - niet eens! Slechts een paar goedkope uppercuts en vage low kicks, hij deed deze kicks achterover leunend, zodat het geen kracht heeft'. Ik voelde er niet van in ieder geval!

Toen de laatste klok klonk, sprong ik op de touwen. Ik wist dat ik gewonnen had ... Ik heb de druk gehouden, de strijd geleidt, de beste en de meest spectaculaire technieken geleverd: hoofdschoppen, spin-kicks, alles. Misschien kreeg hij voordeelpunten voor zijn mooie dansen op weg naar de ring, ik weet het niet'.

In de laatste ronde van de strijd deed een Holzken spin-back kick en liet Doumbé door de ring vliegen en liet hem halverwege de touwen hangen. De scheidsrechter heeft besloten dat hij uitgleed, in plaats van een knockdown, een beslissing waarmee Holzken het helemaal niet mee eens is.

"Ik heb twaalf overwinningen in GLORY en twee verliezen, maar ik ben vierde in de ranglijst? Gedeeld onder Murthel, die ik versloeg. Ik weet waar ik over spreek, maar dit klopt niet, Doumbé is geen ware kampioen en ik voel me in de boot genomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws