Hoe ONE Championship de UFC uit Azië verdrijft Nieuws
Nieuws

Hoe ONE Championship de UFC uit Azië verdrijft

Hoe ONE Championship de UFC uit Azië verdrijft

Het Aziatische MMA vechtsport bedrijf ONE als het oosterse antwoord op de westerse UFC.

Al jaren werd de mix van vechtsporten gedomineerd door UFC. Dat wil zeggen tot 2011, toen er het ONE Championship in Azië kwam. Nu is het inmiddels het grootste sportmedia bedrijf van Azië en van de wereld, ONE Championship regeert in de meest dicht bevolkte regio. Daar waar Bellator een leuke challenger is tegenover de UFC in de westerse wereld, daar is ONE een echt reus en drijft het de UFC in de verliezende hoek, waar money talks and bullshit walks!

Hoe ONE Championship de UFC uit Azië verdrijft

De macht van het grote geld

ONE Championship heeft onlangs 100 miljoen dollar aan kapitaal binnen gehaald uit financiële en zakelijke reuzen zoals Heliconia Capital (een divisie van Temasek, het soevereine rijkdom van Singapore) en Sequoia Capital (India). Deze laatste heeft geïnvesteerd in bedrijven die tot $ 1,4 biljoen gecombineerde aandelenwaarde beheersen; Sommige van de merken waarin Sequoia heeft geïnvesteerd in zijn Apple, Google, Oracle, PayPal, Strip, YouTube, Instagram, Yahoo !, en WhatsApp.

Door de groei van ONE in de afgelopen jaren heeft het bedrijf een indrukwekkende lijst van top sponsors, zoals Disney, Facebook, Marvel, Under Armour, Sony, Universal Music Group, GoDaddy, Haier, Kawasaki, en L'Oreal.

Hoe domineerde ONE de Aziatische vechtsport scène binnen 6 jaar veroverde?

1. Een lokale focus

Azië is de afgelopen 5.000 jaar thuis geweest voor vechtsporten en een van de doelstellingen van een kampioenschap is om de sport te helpen bloeien in de regio. De promotie doet dit door de Aziatische vechtsporten zoals Silat, Muay Thai en Lethwei onder de aandacht te brengen.

"De vechtcultuur in Azië wordt veel meer gewaardeerd en dat is waar ONE echt uitkomt," zegt Matt Eaton, hoofdredacteur van The Fight Nation. "Van Muay Thai naar Lethwei heeft ONE alle unieke vechtsporten kunnen laten bloeien".

Om de opwinding rond zijn merk op te bouwen, eert ONE Championship lokale helden zoals Angela Lee (Singapore), Eduard Folayang (Filipijnen) en Aung La Nsang (Myanmar).

"ONE neemt echt de moeite om elke individuele vechter te promoten en zo een fanbase van de atleet te bouwen," zegt Eaton.

2. Gevoel voor show

De sfeer in een ONE Championship evenement is als een rockconcert. Uitgelegd rond de ingang van stadions is rood tapijt dat leidt tot glamoureuze VIP-secties. Vechterinleidingen worden onderbroken door een pyrotechniekprogramma van wereldklasse. In-house DJ's - en zelfs rock bands en zangers zorgen voor de muziek in het stadion.

De fusie van het spektakel en sport, evenals het begrip van wat de Aziaten willen hebben, heeft geleid tot het feit dat er in de regio steeds meer duizend-seaterstadions uitverkocht worden. "We hebben het Singapore Indoor Stadium uitverkocht voor het laatste evenement, ruim 12.000 mensen," zegt Loren Mack, vice-president van PR en communicatie van One. Volgens Mack trekken de gebeurtenissen van UFC in sommige Aziatische steden een aanzienlijk kleiner publiek.

Volgens Mack houdt ONE elke maand minstens één live evenement in grote steden in Azië; In 2018 is het van plan om 24-30 te organiseren.

3. Focus op sociale media en tv

Gegevens uit Facebook, Nielsen en Repucom tonen aan dat het bereik van het ONE Championship exponentieel is gegroeid in de afgelopen drie jaar.

ONE is afkomstig van 352 miljoen sociale media indrukken tegen een geprojecteerd 4,8 miljard tegen het einde van het jaar, meer dan een 13-voudige stijging. De videoweergaven van ONE zijn ook geëxplodeerd, van 312.000 tot 600 miljoen videoweergaves geprojecteerd tegen het einde van het jaar.

Ondertussen heeft ONE zijn tv-uitzendingstijd van slechts 12-18 uur in 2014 tot 100-1800 uur verhoogd.

4. Sterk leiderschap

Een goede leider is van vitaal belang voor het succes van een organisatie, en een kampioenschap is geen uitzondering. Aan het roer staat Chatri Sityodtong, een ondernemer met een diep inzicht in de rol van vechtsporten in de Aziatische cultuur.

"Azië is al meer dan 5000 jaar de thuisbasis van vechtsporten," zegt hij in een eerdere interview met Inc. Zuidoost-Azië. "ONE Championship is een authentieke viering van Azië's grootste culturele schat en zijn diepgewortelde waarden van eer, integriteit, nederigheid, moed, kracht en discipline".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws