Hoe Andrew Leone de vechtsport veranderde in Azië Nieuws
Nieuws

Hoe Andrew Leone de vechtsport veranderde in Azië

Hoe Andrew Leone de vechtsport veranderde in Azië

Hoe Andrew Leone de vechtsporten veranderde in Indonesië

Andrew Leone heeft echt een eigen stukje paradijs.

De 27-jarige Amerikaan, die de eerste bantamgewicht wereldkampioen Bibiano "The Flash" Fernandes voor de titel zal uitdagen op ONE: Kings and CONQUERORS in Macao, is mede-eigenaar van Indonesië's meest prominente sportschool, Bali MMA. Daar oefent hij en onderricht gemengde vechtsporten op het tropische eiland Bali.

Hoe Andrew Leone de vechtsport veranderde in Azië

Ik hou van de levensstijl van Bali," zegt hij. "Ik heb alles hier: wereldklasse training, de golven en een team

In de afgelopen tien jaar heeft Leone, die langs de oevers van Long Island, New York, opgroeide, een volledig nieuw leven voor zichzelf in Azië gecreëerd. Nu is hij vastbesloten om Bali in Indonesië een van de voornaamste bestemmingen te maken in de vechtsportwereld.

Terug in 2010 verliet de voormalige college worstelaar Missouri Valley College en woonde hij in Bangkok, Thailand. Voor het volgende anderhalf jaar gaf hij Engelse lessen en worstelen, en begon met zijn professionele gemengde vechtsportcarrière. Hij kreeg vervolgens een bod om het Singapore National Wrestling Team te coachen en ook deel te nemen aan het worstel programma bij de beroemde Juggernaut Fight Club. Vervolgens kwam Leone in 2012 bij het beroemde Phuket Top Team in training en coaching.

De kans van zijn leven

Met zo veel ervaring in zo'n korte tijd opgebouwd, was Leone klaar toen er een enorme kans aan zijn deur kwam kloppen. Het lot stuurde een boodschapper in de vorm van Steven Suryadinata, de eigenaar van Jakarta Muay Thai en MMA.

'Hij contacteerde mij en mijn broer Antony. Hij was op zoek om een jiu-jitsu-programma toe te voegen aan het schema van zijn sportschool, 'zei Leone. Dit zou echter veel meer worden dan alleen les geven. "Uiteindelijk werd ons een partnerschap aangeboden in de sportschool. Jakarta Muay Thai en MMA en hadden wij onze eerste voet tussen de deur. Later begonnen we het Bali-project uit te werken".

Suryadinata wilde de samenwerking uitbreiden. Hij wist van de Leones 'liefde voor surfen, dus nam hij de broers een weekend mee naar het eilandparadijs Bali en verkocht ze het idee om een ​​sportschool in dat mooie deel van Indonesië te openen.

Vechtsport training vakanties

'We hebben hier een kans gezien', zegt Leone. "Er was duidelijk een markt in Bali voor mensen die trainingsvakanties wilden, maar er was een gebrek aan faciliteiten op hoog niveau. Niemand kon destijds de wereldklasse internationale training aanbieden die we nu aan Bali MMA aanbieden. "

Daarnaast waren er grote golven op de lokale plekken Padang Padang en Uluwatu, evenals perfecte pauzes voor de deur van hun fitnessruimte in Canggu.

'Omdat we heel jong waren, bleven we samen worstelen en surfen', herinnert de Amerikaan aan het opgroeien van zijn broer Anthony. "Toen Steve ons naar Bali bracht, zagen we dat mijlen weg waren van ons inheemse Long Island, en dat zo'n plek bestond. Dus we bleven".

Hoe Andrew Leone de vechtsport veranderde in Azië

Opening in Bali

In augustus 2014 nam Leone een bedrijf een oud magazijn over, richtte deze met een boksring in, hing zware zakken op, richtte een kamer in voor jiu-jitsu en gemengde vechtsporten. In oktober had Bali MMA zijn deuren officieel geopend.

In feite was de sportschool zo succesvol, Leone's eerste klanten kwamen trainen zelfs voordat de club matjes had. Op dat moment was er zelfs geen receptie.

"Ze kwamen op in de sportschool op de eerste dag dat we openden, maar er waren nog geen matten aanwezig. Dus we wierpen een paar dingen op de vloer en gingen van start".

Samen hebben de broers - samen met Suryadinata, en samen met hun vriend en hoofdcoach Don Carlo-Claus - wat geld bijeen geraapt om de sportschool uit de grond te stampen. De afgelopen drie jaar is de focus gelegd op het opbouwen van vertrouwen met andere sportscholen in de regio en het vullen van Bali MMA met internationaal talent.

Vandaag de dag is Bali MMA de thuisbasis van een aantal kampioenschap ster atleten Muhammad Aiman, Stefer Rahardian, en Giani en Keanu Subba. Het is ook de thuis basis van kickboxing wereldkampioen Tiffany Van Soest.

Boek je vakantie en leer MMA van de beste

Wil je graag eens mee trainen met Bali MMA dat kan, neem gerust contact met hen op. Een betere manier om als vechtsporter je vakantie in te vullen is er niet. Zoals je ziet zijn er veel bekende MMA sterren die er trainen voor je het weet sta je er mee op de mat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws