Hit It Rico vs Hesdy verdeeld kickboksfans! 'Kritiek maar ook begrip'
Home / Nieuws / Hit It Rico vs Hesdy verdeeld kickboksfans! ‘Kritiek maar ook begrip’

Hit It Rico vs Hesdy verdeeld kickboksfans! ‘Kritiek maar ook begrip’

Hit It Rico vs Hesdy verdeeld kickboksfans! 'Kritiek maar ook begrip'

Rico Verhoeven en Hesdy Gerges vochten gisteren tegen elkaar in Ahoy, Rotterdam tijdens Hit It. Er stond geen titel op het spel en het was een mix van kickboksen, boksen en muziek. Even wennen wellicht en niet iedere fan zat op dezelfde lijn.

Hit It is een formule waar het Nederlandse publiek wellicht nog aan moet wennen, waar deze in Amerika breed geaccepteerd is. De verwachtingen lagen hoog voor Hit It, vooral bij de kickboksfans die een staaltje knokken verwacht zoals zij gewend zijn bij Glory. Dat kreeg men ook tijdens de partij tussen Denise Kielholtz en de Italiaanse Laura Pileri. Beiden gaven een stevige show weg, waar Kielholtz uiteindelijk verdiend won.

De show was doorspekt met muziek tussen de gevechten door. De partij tussen Rico Verhoeven en Hesdy Gerges verdeelde de kickboksfans. Waar de een er zware kritiek op had was de andere positief. vooral op social media uitte de fans hun meningen over het gevecht.

Toegegeven de sfeer in Ahoy was wellicht niet wat de kickboksfans die aanwezig waren gewend zijn. Er zaten dan ook mensen in de zaal die voor het eerst kennis maakte met de sport. Verhoeven zal naar verwachting begin 2023 zijn Glory titel verdedigen tegen Alistair Overeem. Ongetwijfeld zullen er na Hit It een groot aantal fans bijgekomen zijn.

Verhoeven zette door zijn gevechten bij Glory het kickboksen weer positief op de kaart. Met als gevolg dat een brede groep werd bereikt en de sport groeide. Of het concept wat gisteren is neergezet levensvatbaar is zal verder moeten blijken, maar Hit It 2023 gaat er zeker komen volgens de organisatie.

Bekijk ook

Dief bij Basic Fit aangepakt door spierbonk! 'Niet echt slim' (video)

Dief bij Basic Fit geklapt door spierbonk! ‘Niet echt slim’ (video)

Een Poolse man probeerde de kluisjes bij Basic Fit Holland Spoor in Den Haag open te breken

Ruziezoeker onderuit geklapt: 'Mijn iPhone, afblijven'

Ruziezoeker onderuit geklapt: ‘Mijn iPhone, afblijven’ (video)

Toen de ruzie escaleerde en ook nog eens het mobieltje

Vies knietje verpest ONE debuut van MMA icoon Soldic | video

Vies knietje verpest ONE debuut van MMA icoon Soldic | video

Helaas eindigde Soldic's eerste ONE Championship optreden eerder vandaag in een anticlimax

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page