Het gevaar van boksende studenten en zakenlui Nieuws
Nieuws

Het gevaar van boksende studenten en zakenlui

Het gevaar van boksende studenten en zakenlui

Een goede training en voorbereiding telt voor twee

Nu is er natuurlijk helemaal niets mis met het feit dat de bokssport extra gepromoot wordt, maar er kleven toch best wel enkele haken en ogen aan laat staan risico’s. Ook al wordt door velen boksen niet als een vechtsport gezien, toch deelt men rake stoten uit en moet men kunnen incasseren, daar is toch best wel wat training voor nodig. Wat men moet voorkomen is dat er ongetrainde personen een ring betreden die anders flink in de problemen kunnen raken.

Het gevaar van boksende studenten en zakenlui

Boksen met beschermende middelen

Er is bescherming te verkrijgen waar men het hoofd bijvoorbeeld mee kan beschermen, echter daar blijft het in de praktijk vaak bij. Men mag dan wel bescherming dragen maar als men niet afdoende getraind is in het ontwijken van stoten en dus moet incasseren kan dat erg hard aankomen, sterker nog zware en blijvende schade toebrengen aan een persoon. Bovendien kan een ongetraind iemand best veel kracht hebben en zijn stoten minder gedoseerd uitdelen met alle gevolgen van dien.

Toezicht van een Boksbond

Natuurlijk zijn de officieel aangemelde studenten boks en white-collar toernooi onder auspiciën van een officiële Boksbond, of zouden dit in iedere geval moeten zijn. Dat er wellicht in het grijze circuit ook degelijke initiatieven zijn is niet te voorkomen. Er zijn gevallen bekend (volgens bronnen) waar zonder toezicht gebokst wordt of werd. Of daar letsel is ontstaan melden deze bronnen niet, maar het kan voorkomen.

Medische keuringen en toelating

Een goede organisator van een bokstoernooi zorgt voor een degelijke medische keuring, maar ook een kwalificatietraining moet tot de vereisten behoren om mee te mogen doen. Constateert men daar dat een persoon niet geschikt is dan gaat deze ook niet door. Dit is een goede zaak want zo voorkomt men veel problemen. Laat staan dat men wellicht tegenover een goed getraind persoon komt te staan, deze kan zich voordoen alsof deze nog nooit gebokst heeft, maar yoch terdege kundig is, wie controleert dat?

Ik wil meedoen aan een dergelijk toernooi wat te doen

Als men mee wil doen aan een dergelijk toernooi bereidt u dan goed voor, vaak zie je dat de tijd tussen aanmelden en het daadwerkelijk de ring betreden maar een aantal weken zijn, is dat genoeg? Ja voor alreeds getrainde boksers, voor niet getrainde personen kan het een risico zijn toch de ring te betreden. Ga op zoek naar een organisatie die u meer kan vertellen of contact een boksbond, deze kunnen u meer vertellen, en bent u niet zeker dat een toernooi niet goed georganiseerd is, bezint dan voor u begint.....

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws