‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout – Vechtsport Info
Home / Nieuws / ‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

John McCarthy de bekende MMA-scheidsrechter heeft flink wat commentaar op een van zijn collega’s. Zo vindt McCarthy dat tijdens de wedstrijd tussen Eddie Alvarez tegen Iuri Lapicus bij ONE on TNT, er grote fouten zijn gemaakt.

Een rode kaart trok Alvarez uit de wedstrijd en kreeg de Amerikaan een diskwalificatie aan zijn broek. Alvarez zou Lapicus achter op het hoofd hebben geslagen. Dit werd werd in twijfel getrokken en zelfs Chatri Sityodtong, de grote baas van ONE Championship trok aan de bel.

Niet redelijk

McCarthy zei dat Alvarez duidelijk niet van plan was Lapicus illegaal op het achterhoofd te slaan in de eerste ronde van het gevecht afgelopen woensdag en dat hij duidelijker had moeten worden gewaarschuwd voordat hij werd gediskwalificeerd door scheidsrechter Justin Brown.

,,Om tijdens een ​​kampioen gevecht een rode kaart uit te delen of om iemand te diskwalificeren, je gebruikt je hersens niet. Je bent niet redelijk, en je denkt niet aan de volledige context van wat je hebt”, zegt McCarthy. Alvarez zei na het gevecht dat hij geloofde dat Brown had gefaald en zei dat ONE het resultaat moest terugdraaien.

Daar lijkt McCarthy het mee eens en vindt dat de scheids zijn ogen dicht had. Hij noemde Brown niet bij naam, maar gaf aan dat de ONE-scheidsrechter ver tekortschoot in zijn taken in de kooi.

Bekijk ook

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

‘Sukkel’: McGregor hekelt Mayweather in Jake Paul affaire

Conor McGregor heeft geen goed woord over voor zijn voormalige boksrivaal Floyd Mayweather

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page