Hersenletsel oorzaak dood UFC-veteraan Tim Hague Nieuws
Nieuws

Hersenletsel oorzaak dood UFC-veteraan Tim Hague

Hersenletsel oorzaak dood UFC-veteraan Tim Hague
Hersenletsel oorzaak dood UFC-veteraan Tim Hague

Tim Hague is de tweede MMA-vechter die officieel werd gediagnosticeerd met chronische traumatische encefalopathie (CTE).

Hague stierf op de leeftijd van 34 na het lijden van een hersenbloeding in een gevecht tegen Adam Braidwood in het Shaw Conference Centre in Edmonton, USA. In een rechtszaak aangespannen om $ 5 miljoen schadevergoeding door de familie van Hague kwam naar buiten dat deze meerdere personen verantwoordelijk houden voor de dood van de vechter.

In hun rechtszaak noemt de familie van Hague de stad Edmonton, de Combat Sports Commission van Edmonton (EGKS). Voormalig uitvoerend directeur Pat Reid van de EGKS, David Aitkin, Len Kovisto (de scheidsrechter in de wedstrijd), Dr. Shelby Karpman en Dr. Shirdi Nullah (die in het geding als controlerende officials worden genoemd).

Teveel hersenschade

De familie van Hague beweert ook dat de sportartsen niet voldoende medische gegevens hebben verzameld en dat deze gegevens, Hague het onmogelijk hadden kunnen maken om een ​​vergunning te krijgen voor deelname aan het gevecht. De rechtszaak beweert dat al deze individuen en entiteiten een rol speelden in het toestaan ​​van Hague om tegen Braidwood te vechten, ondanks dat Hague een aantal verliezen had geleden via knock-out en TKO.

ZIE OOK>> MMA-vechter Tim Hague dood na wedstrijd

CTE werd voor het eerst beschreven door forensisch patholoog Bennet Omalu aan de Universiteit van Pittsburgh in 2005. Een van de vele symptomen van CTE zijn verwarring, hoofdpijn, geheugenverlies, impulsief gedrag, slecht beoordelingsvermogen, dementie, trillen, duizeligheid, depressie en suïcidaliteit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws