Hernia houdt Judoka Kim Polling lang aan de kant - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Hernia houdt Judoka Kim Polling lang aan de kant

Hernia houdt Judoka Kim Polling lang aan de kant

Kim Polling is geveld door een hernia. De viervoudig Europees kampioene staat naar verwachting nog zeker vijf maanden aan de kant en ontbreekt daardoor onder meer tijdens de wereldkampioenschappen eind september.

Kim Polling pakt de nodige punten in Tunesië
Screenshot

Polling ondervindt sinds de EK in april last van de hernia. Aanvankelijk is getracht deze conservatief te behandelen, maar omdat dit tot onvoldoende resultaat heeft geleid is een operatie noodzakelijk om volledig te kunnen herstellen.

Strijdbaar

Ondanks haar blessure is de 27-jarige Groningse strijdbaar: “Ik baal er onwijs van dat ik het WK zal gaan missen. Maar als topsporter weet je dat teleurstellingen en blessures erbij horen. De aankomende periode zal in het teken staan van mijn revalidatie en gelukkig heb ik de beschikking over een sterk (medisch) team dat mij hierin ondersteunt. Ook is het een geruststelling dat er na afloop van mijn revalidatie nog genoeg tijd zal zijn om te starten in het olympisch kwalificatietraject en om mij te kwalificeren voor de Olympische Spelen.”

Zonder Polling ontbreekt in de WK-selectie een regerend Europees kampioene. Volgende week wordt de selectie bekend gemaakt voor de mondiale titelstrijd, die van 20 t/m 27 september plaatsvindt in Bakoe.

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page