Help Asena Korsten op weg naar het WK Thailand, wordt sponsor! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Help Asena Korsten op weg naar het WK Thailand, wordt sponsor!

Help Asena Korsten op weg naar het WK Thailand, wordt sponsor!

Asena Korsten opkomend talent mag naar de WK in Thailand, sponsor jij ook mee?

De 14-jarige Asena Korsten Thai bokst al sinds haar vijfde. Nu mag ze meedoen aan het WK in Thailand. Er is één probleem: Ze moet de reis zelf betalen. Wij spraken Asena over de aankomende WK en wat haar zoals drijft.

Asena, vertel eens: wat is Thaiboksen precies?

,,Een sport waarbij je mag vechten. Er is meer lichamelijk contact toegestaan dan bij kickboksen en het is gebaseerd op Thaise tradities. Ik doe ook aan karate om mijn lichaam sterker te maken, maar thaiboksen is echt mijn favoriete sport. Ik ben al Nederlands, Europees en Duits kampioen.”

Hoe heb je dat bereikt?

,,Ik train zes keer in de week in de gym in Emmen en  door heel nederland als dat mogelijk is : vooral thaiboksen en karate. Ik vecht daar sinds twee jaar, maar boks al sinds mijn vijfde. Daarnaast doe ik in de sportschool cardio: op de loopband, roeien, fietsen. Ik zit in de tweede klas van de sportklas-mavo op het Carmel College. Het is heel moeilijk combineren, maar ik red het net.”

Hoe komt het zo dat je naar de wereldkampioenschappen mag?

,,Op 25 maart vocht ik een toernooi. Toen kwam een man van MON/IFMA (de wereldwijde bond voor thaiboksen, red.) naar mijn moeder toe, die zei: ‘ik wil haar in het Nederlandse team hebben’. En even later vertelde hij me dat ik was gekwalificeerd voor het WK in Thailand in augustus. Een droom kwam uit.”

Waarom is het WK zo belangrijk voor je?

,,Het is nu doel nummer één, ik ga er helemaal voor. Als ik in Thailand heb gestaan kan ik echt trots zijn op mezelf. Ik wil eerste worden, maar ik ga ervan uit dat ik win. Ook wil ik heel graag meedoen aan het trainingskamp dat voor het WK georganiseerd wordt. Dat is een week lang iedere dag drie keer per dag trainen. Heel intensief, maar ik weet zeker dat dat wel gaat lukken.”

De reis en het verblijf moet je zelf betalen, hoe pak je dat aan?

,,Ik had al een pagina op Facebook, daar zijn we een sponsoractie gestart. Mijn trainer Cihan en zijn vrouw Ayseta hebben boekjes laten drukken, zodat onze kennissen en vrienden die kunnen uitdelen aan bedrijven.

Hoeveel geld heb je nodig?

Mijn moeder gaat mee, en de tickets en hotelkosten zijn heel duur. Het WK is van 3 tot en met 12 augustus, maar we willen wat eerder gaan, zodat ik aan het klimaat kan wennen. Het is voor mij ook de eerste keer vliegen. Ik heb al veel kleine bedragen gekregen, Ik ben er heel blij mee, alle kleine beetjes helpen, maar daarmee kan ik nog niet naar Thailand.”

Na Thailand staan er nog meer grote plannen op het  programma en daar is ook geld voor nodig. 2x  Wk in Duitsland en ik heb nog een mooi aanbod gekregen maar daar kan ik nog niks over zeggen.

Alvast bedankt

Asena X

Wil je dit opkomend talent helpen met om haar droom te verwezenlijken, mail dan onze redactie dan brengen wij je graag in contact met Asena. Mailen kun je naar info@vechtsport-online.nl

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page