Home / Nieuws / Heftige video: MMA-agent poogt man ‘knock-out’ te slaan

Heftige video: MMA-agent poogt man ‘knock-out’ te slaan

Dat sommige arrestanten niet graag meewerken met de politie is bekend.

De Politie in New York heeft dagelijks te maken met extreem geweld en is dan ook voorbereid en getraind op gevaarlijke situaties. Als een persoon niet mee wil werken kan dit leiden tot heftige situaties zoals te zien in de video.

Wij zien een agent die plat op de rug ligt met een man bovenop zich. Deze lijkt niet echt mee te willen werken aan zijn arrestatie. Een schijnbaar in MMA of Jiu Jitsu getrainde collega van de agent, is te zien bovenop de twee en zet alle middelen in een poging de man te overmeesteren.

Mag dit zomaar?

Ook omstanders bemoeien zich er mee. De man lijkt geen centimeter mee te willen geven, waardoor de agent zich genoodzaakt ziet om stoten naar het hoofd van de man uit te delen. In MMA staat dit bekend als ground and pound om een tegenstander knock-out te krijgen.

Recentelijk doken er beelden op van een Poolse man die Nederlandse agenten letterlijk over straat sleurde en hen een flink pak slaag gaf. Had de agent in deze video niet beter een verwurging techniek kunnen toepassen? In plaats van stoten naar het hoofd.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT