Heftig straatgevecht Amsterdam! 'Jullie worden steeds beter' (video) Nieuws
Nieuws

Heftig straatgevecht Amsterdam! 'Jullie worden steeds beter' (video)

Heftig straatgevecht Amsterdam! 'Jullie worden steeds beter' (video)

Hoodfights of straatgevechten zijn niet meer weg te denken, sterker nog deze maken een opmars en worden steeds professioneler aangepakt. Bestempeld door de Vechtsportautoriteit als illegaal lijken de organisatoren zich daar niets van aan te trekken.

Onze redactie kreeg van Amsterdam Hoodfights hun laatste video toegezonden. Daarin zijn twee vechters te zien die elkaar in de buitenlucht te lijf gaan. Het gevecht is hard en bruut en een van de vechters komt er bebloed vanaf.

De gevechten vallen in de smaak bij de liefhebbers van dit soort underground gevechten. ,,De kwaliteit, professionaliteit en überhaupt de hele sfeer rondom jullie gevechten is vele malen beter als HFT. Ik snap niet dat jullie nog niet groter zijn. Bedankt voor de video, bedankt vechters voor het goede gevecht en bedankt organisatoren voor het begeleiden van de gevechten. Ga zo door", is een van de reacties.

Bekende vechters

Toch waarschuwt de Vechtsportautoriteit (VA) voor de gevechten. Ook zegt de VA sancties op te leggen tegen prof vechters die er aan mee doen. ,,Vechtsporters die meedoen aan illegale (straat)gevechten schaden het aanzien van de vechtsport", stelt de VA. Toch doen er veel bekende vechters aan mee.

,,Sporters die bewust het risico nemen zichzelf en anderen in gevaar te brengen, schaden de reputatie van de Nederlandse vechtsport. Zij kunnen rekenen op een forse schorsing die door alle bonden en promotors in Nederland wordt overgenomen", bron VA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws